Doradzicie? 1-wsze auto, Katowice i okolice

02 Lip 2015, 12:38

Zobacz na te
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

02 Lip 2015, 12:44

Ta Mazda przyjemna w odbiorze, dodam do zakładek.
Dziękuję!
Nefka
Nowicjusz

Auto: Nie mam

02 Lip 2015, 12:47

Wpisałem śląskie i wyskoczyła Megane z Lublina :o
Koniu
Forumowicz VIP

02 Lip 2015, 12:49

Jeszcze znalazłam coś takiego, ale jak mam być szczera to nie jestem do Punto przekonana, kojarzy mi się z odkurzaczem, no i faktyczni ma 1,2 poj. silnika :bored: no i 7,500 to dość sporo czy się opłaca?
[link do oferty na Olx wygasł]

Jest jeszcze jedno Polo, które na samym początku rozważaliśmy, tylko czy opłacaloby się założyć mu gaz?
[link do Gratka wygasł]
Nefka
Nowicjusz

02 Lip 2015, 12:52

Jeśli miałby klime i elektryke szyb to można się zastanowić ale tu zamiast tego widzę gnijące nadkola zasłonięte jakąś nakładką...
Polo dostało w przód, przebieg kręcony (brak napisu total), ja bym nie inwestował
Koniu
Forumowicz VIP

02 Lip 2015, 13:00

Koniu napisał(a):Jeśli miałby klime i elektryke szyb to można się zastanowić ale tu zamiast tego widzę gnijące nadkola zasłonięte jakąś nakładką...
Polo dostało w przód, przebieg kręcony (brak napisu total), ja bym nie inwestował

Dobrze, że trafiłam na to forum, bo byłam strasznie za tą Polówką, ale moja znajomość jest nikła męża w sumie też, będziemy musieli znaleźć kogoś, kto nam pomoże inaczej wpadniemy na "minę" jak to określiliście.
Nefka
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...

02 Lip 2015, 13:02

Zadzwoń do gościa od tej Mazdy. Tam musicie dokładnie obadać blachę, czyli kanał albo podnośnik wskazany. :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

02 Lip 2015, 13:50

Tu dość fajne polo ale szkoda że 1,2 i spalanie przesadzone bo średnie to około 6 litrów wiem bo użytkuje takowe w mieście 7-7,5 litra pali i to 6V a nie 12v:
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

02 Lip 2015, 14:04

To może jako citizen Zawiercia wypowiem się o tym komisie od Astry z pierwszego linka :D
Szczerze mówiąc nigdy nie widziałem takiego podmiotu, może dlatego że niewiele widziałem :mrgreen: przy domu gość ma garaż i tam odprawia swoje czary (rzecz jasna przy zamkniętych drzwiach). Po drugiej stronie domu stoją auta czekające na dotyk magika :mrgreen: nie wygląda to zbyt dobrze, ja bym u niego nic nie kupił
Nie mówiąc już o prywatnym aucie tego pana, które przy pierwszej kontroli powinien stracić dowodzik (przyciemnione szyby)
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

02 Lip 2015, 14:12

Krzychu napisał(a):Tu dość fajne polo ale szkoda że 1,2 i spalanie przesadzone bo średnie to około 6 litrów wiem bo użytkuje takowe w mieście 7-7,5 litra pali i to 6V a nie 12v:
[link do oferty na Olx wygasł] ... fb10cf3456

Bardzo fajne, Ciekawe czy może coś by spuścił z ceny

A ja dalej szukam, teraz trafi łam na Nissana, al jakos nie jestem przekonana chociaz ten samochód najgorszych opinii nie ma
Ostatnio edytowany przez Nefka, 02 Lip 2015, 14:14, edytowano w sumie 1 raz
Nefka
Nowicjusz

02 Lip 2015, 14:13

mike1735 napisał(a):To może jako citizen Zawiercia wypowiem się o tym komisie od Astry z pierwszego linka :D
Szczerze mówiąc nigdy nie widziałem takiego podmiotu, może dlatego że niewiele widziałem :mrgreen: przy domu gość ma garaż i tam odprawia swoje czary (rzecz jasna przy zamkniętych drzwiach). Po drugiej stronie domu stoją auta czekające na dotyk magika :mrgreen: nie wygląda to zbyt dobrze, ja bym u niego nic nie kupił
Nie mówiąc już o prywatnym aucie tego pana, które przy pierwszej kontroli powinien stracić dowodzik (przyciemnione szyby)
Lol dzięki, bo byliśmy pewni, że po te auto pojedziemy,.... Dzięki jeszcze raz.
Nefka
Nowicjusz

02 Lip 2015, 14:29

To Polo też bym odpuścił. Za 6-7k kupisz poprzednią generację 1.4 75KM z klimą i elektryką oraz gazem. W ogóle moim zdaniem ładniejsze jest stylistycznie Polo III od IV :mrgreen:
A 1.2 to silnik taki sobie..

Primera bardzo ładna, miałem ją wrzucać ale myślałem że nie chcesz dużych samochodów :)
Koniu
Forumowicz VIP

02 Lip 2015, 14:35

Koniu napisał(a):To Polo też bym odpuścił. Za 6-7k kupisz poprzednią generację 1.4 75KM z klimą i elektryką oraz gazem. W ogóle moim zdaniem ładniejsze jest stylistycznie Polo III od IV
A 1.2 to silnik taki sobie..

Jak zadbany to czemu ma niby odpuścić. Owszem 1,2 jedzie słabo (mało powiedziane) i pali sporo ale poza tym jest dość trwały, a jak mam to porównywać do golfa 1,4 to jest to rakieta :naughty: i do tego bardzo oszczędna :mrgreen: Ogólnie owszem III fl 1,4 16V będzie mocniejsze i szybsze oraz pali nieco więcej ale za to większość egzemplarzy miało problem z zamarzającą odmą ale jak ma się garaż to problemu być nie powinno.
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

02 Lip 2015, 14:40

Koniu napisał(a):Primera bardzo ładna, miałem ją wrzucać ale myślałem że nie chcesz dużych samochodów :)

Ale chyba coraz bardziej się przekonuję, poczytałam trochę nie wiele jest opinii, ale nie są one złe i co najważniejsze to auto z mojej miejscowości więc łatwo będzie je obejrzeć.
I w zasadzie nie wiem skąd u mnie mania się wzieła, że najlepiej niemieckie auto, może dlatego, że prawie kazdy jakiegoś Niemca ma w rodzinie.
Nie będzie ten Nissan za duży jak na 1 auto?
Nefka
Nowicjusz

02 Lip 2015, 14:48

Nie będzie za duży a jak chcesz niemca to tu masz fajnego Passata, tylko zawias trzeba obadać
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Koniu
Forumowicz VIP