Doradzicie?? :)

30 Lip 2009, 23:20

Hej chłopaki! Aktualnie jeżdże Fiatem Seicento, ale w najblizszym czasie chciałam zmienić samochód.I tutaj rodzą sie pytania: które polecilibyście?? Mam zamiar przeznaczyć na niego 20-25 000. Rozglądam się za jakimś niedużym, bardzo ekonomicznym i niezbyt drogim w utrzymaniu autem, najlepiej 3-5letnim. chyba juz gust straciłam bo podoba mi się prawie każde, ale nabardziej moją uwagę przykuła alfa 147 i honda civic-ale niewiem czy sa to tanie w utrzymaniu autka.A może wy coś mi doradzicie? Czekam z niecerpliwością na cenne porady :-)
maira1985
Nowicjusz

Miejscowość: Radlin

30 Lip 2009, 23:25

honda civic VI gen 1.6 v-tec 125KM, samochód ładny ale też trzeba go dokładnie obejrzeć, ogólnie polecam.
PTracer
Nowicjusz

Miejscowość: Wro

31 Lip 2009, 07:55

Jeśli to ma być samochód rodzinny to polecam Renault Scenic z 2002 roku.
Orzeszek
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Malopolska

31 Lip 2009, 08:21

To ale masz nim jeździć po mieście czy też raz na mięsiąc się wybrać na wycieczke jeśli do jazdy po mieście to z silnkiem 1.6 v16 ,a jak gdzies na dłuższe wycieczki to 1.8 -2.0JTD .Tylko ta Alfa napewno nie jest ekonomiczna:sad:,Civi to dobre autka ale szczerze to niewiem jak tam w utrzymaniu.A nie myślałaś a jakimś autka że tak powiem lepszym chociasz by jakiś Merc albo VW wtedy masz pewność że autko bedzie jeździć :mrgreen: .Ja dożuce kilka propozycji od siebie:
Tu jest dobre autko tylko nie wiem czy Ci się spodoba :smile: [link do autogielda.pl wygasł]
-http://www.autogielda.pl/sprzedam,citroen_xsara_2_0_hdi_klima_gwarancja_i,II94XJH7C.html
-http://www.autogielda.pl/sprzedam,seat_ibiza_1_9_sdi_-klima_-3_drzwi_-,II94WFJLX.html
A8
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Grd

31 Lip 2009, 11:17

też civic polecam... zastanów się również nad honda accord, toyota corolla i seatem ibizą...
Japanese cars rulez
tom7m2g
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Tychy

31 Lip 2009, 13:23

Alfe odradzam.. zresztą wystarczy poczytać forum.
VW Golf IV, Civic.
Opel Insignia 2.0 CDTI 160 kM, Opel Astra V 1.6, BMW E36 2.5 TD
azzurek
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Opel Insignia 2.0 CDTI
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Fiat Tipo 5D i Station Wagon - dwie nowe wersje
    Fiat Tipo jest nowoczesnym samochodem kompaktowym. Wyrazisty charakter, prostota, funkcjonalność w połączeniu z bezkonkurencyjną ofertą cenową, to cechy, dzięki którym model został uhonorowany tytułem "Autobest" w ...

31 Lip 2009, 13:44

A ja Alfę polecam :wink: tylko trzeba kupić zadbaną i najlepiej w jtd
Kamilp
Początkujący

01 Sie 2009, 09:25

Hej dzięki za tak liczny odzew. To nie musi być auto rodzinne bo przeważnie jeżdże sama. Może być małe sportowe. Auto służy mi tylko do jazdy po mieście, dłuższe trasy zdarzają się bardzo rzadko. Duże auta takie jak mercedes, accord odpadają i to nie ze względu na parkowanie;) Jade teraz do komisów przyjrzeć się co niektórym autom bliżej i mam nadzieje ze zawęży mi sie pole wyboru :)
maira1985
Nowicjusz

Miejscowość: Radlin

01 Sie 2009, 10:43

azzurek napisał(a):Alfe odradzam.. zresztą wystarczy poczytać forum.

Kolego weź ty się w łeb [...] a później napisz coś z sensem nie miałeś nigdy w życiu alfy to nie mów że jest awaryjna bo gdzieś tam sobie w swoim uronionym świecie przeczytałeś
Najpierw kup a później wyraź opinie na jej temat
szybki200
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z daleka

01 Sie 2009, 12:39

szybki200 napisał(a):Kolego weź ty się w łeb [...] a później napisz coś z sensem nie miałeś nigdy w życiu alfy to nie mów że jest awaryjna bo gdzieś tam sobie w swoim uronionym świecie przeczytałeś
Najpierw kup a później wyraź opinie na jej temat

Kolega błysnął kulturą wypowiedzi, brawo.
Ja też uważam że Alfa Romeo jest autem awaryjnym, ponieważ mój kolega kupił, i ciągle coś jest nie tak, jak powinno. Nazywa ją "Skarbonka", ale mimo to mówi że jej nigdy nie sprzeda. Jak dla mnie to dziwne, ale widocznie, coś w tych Alfach musi być.
______________PRECZ Z [ *F*O*R*D*A*M*I ]_________
miszarus
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: zachodnio-pomorskie

01 Sie 2009, 12:45

każda alfa się sypie nie ma reguły młoda czy stara ...każda
a ceny części kosmos.
andrewb25

01 Sie 2009, 13:08

wezcie sie zastanowcie co piszecie a nie,jak widac kolega ma Alfe 156 zreszta nie tylko on bo na tym forum jest forumowicz qki007 ktory rowniez ma Alfe 156 i z tego co pamietam chlopak nie narzekal,zreszta jak sie dba tak sie ma,przyklad pewnego lekarza u mnie ma on Alfe 146 jezdzi nia juz hoho i troche i niewiem czy awaryjna czy nie ale sprzedac nie chce
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

01 Sie 2009, 13:10

Moja alfa to 2005r i jakoś się nie sypie ciekawe czego? hy?
Może dlatego że o nią dbam a nie tak jak inni

A moim następnym samochodem będzie także Alfa Romeo tyle tylko że już 159
Alfie żaden producent nie dorówna pod względem wyglądu aut

PS. podobno Henry Ford widząc nienadjeżdżającą alfę ściągał kapelusz z głowy
szybki200
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z daleka

01 Sie 2009, 13:22

andrewb25 napisał(a):każda alfa się sypie nie ma reguły młoda czy stara ...każda
a ceny części kosmos.

:lol: dobre - uśmiałem się :lol:
Kamilp
Początkujący

01 Sie 2009, 13:33

no i nastepny uzytkownik Alfy ktory jest chyba raczej zadowolny
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012