Kubuch napisałeś ,ze między AUDI a Seatem jest przepaść ,nie tak nie jest,Seatowi do AUDI jest bliziutko ,VW-agenowi jest dalej,Seaty to bardzo dobre samochody.Hmmm,19 lat(kierowca) ,75 koni,na pewno mniejsze wydatki,miałem wolnossącego Diesla wiem jaki to skarb ,wszystko po prostu nie do zajechania,skrzynia,przeguby,układ przeniesienia napędu.AUDI?!Tak to prawda,dobrze eksploatowane turbo powinno przetrzymać silnik ale czy było na pewno dobrze eksploatowane?!Kto to wie.AUDI z tym silnikiem to b.dobry samochód, ale?!Ile tak naprawdę ma przebiegu?!Powiedzmy te 100 kkm więcej ,Seat też może mieć tyle więcej .Koszty utrzymania tego i tego samochodu będą inne,ja piszę szczerze wybrałbym Seata ,75 koni mnie wystarcza ,już wkurzam się ,że nie mam gdzie się rozbujac a wypadkowość?!To nie jest tak,mam ponad milion kilosów w plecach,jeżdziłem wolnymi samochodami bez najmniejszej stłuczki.MEGANKA brata ma 64 konie i zbiera się ,Seat ma 74 konie ,silnik bez turbo ,czy przyspieszenie to najważniejsza rzecz?!Na lepsze szybsze samochody przyjdzie czas,(nowsze samochody ),kupuj wolnossacego Diesla tylko pamiętaj ,uprzedż właściciela ,że najpierw wjeżdżasz nim do ASO w celu sprawdzenia czy np.nie był zalany i poważnie wypadkowy,mój brat kupując Megankę tak zrobił i komisant gdy upewnił się,że naprawdę inspekcja samochodu jest zamówiona wycofał się z ofertą ale przedstawił inną Megankę ściemniając ,że pomylił samochody