PROSZĘ O SZYBKĄ POMOC! REJESTRACJA POJAZDU W PL ...

01 Sie 2009, 21:26

Witam! Jutro jadę kupic VW bore 2.3 v5 2000r. (już jestem umówiony :) ) i chcę od was wiedziec ile wyniesie mnie całkowity koszt rejestracji w PL? Autko jest sprowadzone oraz uszkodzone. Słyszałem że za autko powyżej 2l jest bardzo wysoka opłata. Jak to sie ma do bory? Proszę o szybką odp.
konrad1422
Początkujący

Miejscowość: PL

01 Sie 2009, 21:37

Akcyza 18,6%
andrewb25

01 Sie 2009, 21:44

heh wiem że akcyza 18,6 ale chodziło mi o to że auto jest uszkodzone i czy by nie dało jakoś taniej tego wyliczyc. Nie chcę spasc z deszczu pod rynne więc lepiej teraz wiedziec niz potem niemile niespodzianki ...
konrad1422
Początkujący

01 Sie 2009, 22:10

bierzesz rzeczoznawcę i zrobi ci wycenę auta oczywiście nie za darmo.
i od tej wyceny zapłacisz 18,6% podatku akcyzowego
pozatym
-tłumaczenia wymaganych dokumentów ja płacę 99 zł za kpl
-zwolnienie z VAT 160 zł
-pierwszy przegląd techn. w kraju 169 zł
-rejestracja 245 zł
-recykling 500zł
-OC tyle ile wyjdzie
andrewb25

01 Sie 2009, 22:16

najarałem się na tą borę i teraz sam nie wiem co zrobic ??

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

hmmm tylko na ile mi ją rzeczoznawca wyceni, w tym jest problem ....
konrad1422
Początkujący

01 Sie 2009, 22:36

a nie lepiej do niemiec jechać takie auto kupisz za 1000-1500 euro, na umowie wpiszesz 500 euro i bęzie git

po niedzieli mogę ci dac namiar na mojego znajomego rzeczoznawcę to sobie możesz z nim pogadać ale dopiero po niedzieli bo wszystko mam w biurze
andrewb25

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Zabici bez zaiętych pasów
    Aż 50% ofiar śmiertelnych na autostradach w Austrii, a ponad 60% w Belgii nie miało zapiętych pasów w momencie wypadku. Pasy bezpieczeństwa są efektywnym elementem dającym kierowcy i pasażerom bezpieczeństwo podczas ...

01 Sie 2009, 22:50

andrewb25 napisał(a):a nie lepiej do niemiec jechać takie auto kupisz za 1000-1500 euro, na umowie wpiszesz 500 euro i bęzie git

po niedzieli mogę ci dac namiar na mojego znajomego rzeczoznawcę to sobie możesz z nim pogadać ale dopiero po niedzieli bo wszystko mam w biurze

dzięki kolego za szybką pomoc :) Przed chwilką gadałem z tatą (jest na nocce) i mi powiedział że mam sobie dac spokój z taką pojemnością ze względu na wysokie opłaty. Kurcze szukam sobie mojego pierwszego auta najlepiej w dieslu do 2l z dobrym depnięciem ale za kwotę do 12-13tys ciężko coś fajnego znaleśc. Zebym nie miał wysoko postawionej poprzeczki to bym już pewnie coś kupił ... ale wolę poczekac i może mi się wkońcu poszczęści...
konrad1422
Początkujący