REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Zamarzło?Sebastian81 napisał(a):zlapalo paliwo w filtrze paliwa przy -35stopniach pojawil sie rowniez bład serwisowy informujacy o niskim cisnieniu na wtryskach
Kiedy ten odgłos jest słyszalny? Na biegu jałowym na wolnych obrotach? Podczas przyspieszania, jazdy jednostajnej, hamowania silnikiem, jak silnik rozgrzany czy jak zimnySebastian81 napisał(a):od jakiegos czasu mam wrazenie ze slysze jakby metaliczny odglos w silniku
Nie wiem jak tu z zaworami ale nawet jak nie ma hydraulicznych popychaczy to generalnie przy takim przebiegu nie powinno być z nimi problemu.Sebastian81 napisał(a):Czy w autach tego typu reguluje sie te luzy.w silniku diesla ?
Tak, jeżeli nie mają hydraulicznych popychaczy i sa regulowane za pomocą płytek, szklanek to oczywiście regulacje powinno się wykonać co jakiś czas. Myślę że regulacja nie będzie potrzebna po takim przebiegu w tym silniku ale warto sprawdzić jak wyglądają przerwy.Sebastian81 napisał(a):rozumie ze przy dieslach tez sie reguluje prawda?
Pod obciążeniem silnika, a paliwo jest dobrej jakości? Może warto dodać do paliwa dodatek do czyszczenia układu wtryskowego w dieslu.Sebastian81 napisał(a):Mam wrazenie ze najbardziej slychac to miedzy 1.5 a 3tys w trakcie przyspieszania