Honda acccord vi coupe, ewentualnie inne ciekawe coupe

10 Wrz 2017, 12:30

Zaczynam poszukiwania wymarzonego coupe. Ostatnio w oko wpadła mi Honda accord vi coupe. Jakie macie zdanie o tym aucie? Silnik 2.0 w zupełności wystarczy? Jaki budżet trzeba mieć na zakup tego auta? Szukać w Polsce czy zagranicą? Ewentualnie jakie coupe można jeszcze rozpatrzyć?
nnicowski
Nowicjusz

Prawo jazdy: 08 03 1996
Przebieg/rok: 18tys. km
Auto: Nie mam

10 Wrz 2017, 15:47

Ogólnie fajne autko. Rozsądna cena za 2.0 to myślę że dolna granica 10k bo 3.0 to z znalezieniem czegoś sensownego będzie problem a kasa to pewnie min 15k
Inne coupe to trudno wyczyć co Ci po głowie chodzi poza accordem, może
Hyundai coupe
Civic coupe
Celica VII
E46 coupe
Alfa GT (tylko JTD i 3.2 V6)
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

10 Wrz 2017, 16:21

Czyli tak mając 8,5-9k + jakieś tam oszczędności na pakiet startowy można zacząć się rozglądać tak?
Myślałem też nad civiciem vi coupe, tylko wydaje mi się, że accord w coupe będzie autem dużo wygodniejszym, a ja jednak w swoim przyszłym aucie będę spędzał dość sporo czasu.
Ogólnie to szukam auta ciekawego, takiego którego jest ciężko spotkać na naszych ulicach. A jak na tle accorda coupe wypada Peugeot 406 coupe?
nnicowski
Nowicjusz

Prawo jazdy: 08 03 1996
Przebieg/rok: 18tys. km
Auto: Nie mam

10 Wrz 2017, 17:20

No bo cioci i Accord to inne segmenty. 406 też jest fajnym autem i skoro masz taki budżet to już nie patrz na to co Ci napisałem bo to za mało. W tej chwili
Astra G bertone
406 coupe
Hyundai coupe ale ten okrągły
Może volvo V70 byś ustrzelił
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Salon Volvo 100 km od koła podbiegunowego
    Samochody Volvo od ponad 85 lat powstają w Szwecji, kojarzącej się z surowym, polarnym mrozem i śniegiem. Najdalszy salon tej marki znajduje się w miasteczku Gällivare . Miejscowi twierdzą, że to tylko 4 godziny drogi ...