Witam mam problem Może wiecie co zrobić gdy klamka nie działa z tyłu w drzwiach a do tego przekręcona blokada rodzicielska w nich nie pozwala otworzyć drzwi:/otwierały się od srodka wczesniej póki nie została przekręcona ta blokada a jak wiadomo otwierac można od zewnatrz przy blokadzie:/ ktoś ma pomysł?
Musisz zdjąć boczek przy zamkniętych drzwiach i dostać się do mechanizmu od środka. Inaczej ich nie otworzysz. Powinieneś wymontować kanapę żeby był lepszy dostęp.
dzięki za info ...ale czy jak sciągne boczek to dostane się do blokady rodzicielkiej ? mogę ją przekręcić jak drzwi są otwarte a przy blokadzie włączonej manualnie drzwi mogę otworzyć od zewnątrz:( Więc nadal problem... boczek mam cały czas ściągnięty
Nie wiem jak dokładnie wygląda ten zamek z blokadą od środka ale myślę że jest szansa żeby drzwi otworzyć.
A dlaczego otwieranie z zewnątrz nie działa? Często problem jest w samej klamce więc w drzwiach przy zamku może być ok. Sprawdzałeś? Dostałeś się do zamka od środka?
Drzwi otwierały się mi tylko od wewnątrz wcześniej ...wziąłem się za naprawę odkręciłem boczek drzwi miałem otwartę nie wiem co mnie podkusiło żeby przekręcić i sprawdzić blokade rodzicielska i przytrzasnałem drzwi (gapiostwo) i teraz nie mogę ich całkiem otworzyć bo nie działa klamka zewnętrzna i do tego blokada
A sprawdzałeś cięgno które idzie z klamki zewnętrznej do zamka?
Jak zajrzysz w szczelinę między drzwiami a nadwoziem nie widać tej blokady rodzicielskiej? W niektórych samochodach ją widać i jest szansa na jej przestawienie przy zamkniętych drzwiach.
Dlaczego Octavia to jeden z najpopularniejszych modeli w Polsce? Škoda Octavia regularnie znajduje się w czołówce polskich rankingów sprzedaży, zdobywając serca kierowców niezależnie od wieku czy potrzeb. Wysoka pozycja Octavii nie jest dziełem przypadku, a ...
BMW ActiveHybrid 3 Podwyższona sprawność, której towarzyszy lepsza dynamika samochodu BMW ActiveHybrid 3, to wynik połączenia cenionego i nagradzanego silnika spalinowego z innowacyjnym napędem elektrycznym. Technologia BMW TwinPower ...
aphrodithe napisał(a):właśnie zastanawiałem się nad użyciem jakiegoś klina i podważeniu tych drzwi
Nic na siłę Sprawdź najpierw jak to wygląda i jeżeli widać tą blokadę to na pewno da się ją przestawić bez używania drastycznych środków. Tak samo powinno dać się otworzyć drzwi od środka przy zamku.
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.