Ducato 2018r dokładka klimy i ledy

04 Lut 2020, 20:33

Witam
Jestem nowy i może nie ten dział ale do rzeczy .
Kupiłem Fiata Ducato 2018r 2,3 130km i się okazało że nie posiada klimatyzacji .
Założyłem już sprężarkę , chłodnicę i nagrzewnicę a teraz szukam kogoś kto by mi podłączył to wszystko jeśli chodzi o elektrykę.
Ledy też bym chciał uruchomić.
Z góry dziękuję za zainteresowanie i odpowiedz .
goldserwer
Nowicjusz

06 Lut 2020, 10:30

Cały układ klimatyzacji masz założony włącznie z rurkami, czujnikami itd.? Jak masz pozostałe rzeczy to myślę że tu najlepiej sprawdzi się specjalistyczny zakład który zajmu się tylko klimatyzacjami, naprawą i serwisem. Wtedy będziesz miał pewność że wszystko jest ok.

Ledy DRL to już możesz sam założyć jak masz trochę pojęcia lub pierwszy lepszy elektryk samochodowy Ci je podłączy.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

06 Lut 2020, 17:11

Zakład z klimatyzacją nie daje rady z elektryką ponieważ trzeba wiedzieć gdzie należy się wpiąć.
goldserwer
Nowicjusz

06 Lut 2020, 18:08

goldserwer napisał(a):Zakład z klimatyzacją nie daje rady z elektryką ponieważ trzeba wiedzieć gdzie należy się wpiąć.
W takim razie jeżeli mechanicznie klima jest złożona i zostało tylko podpięcie to pozostaje ci jakiś kumaty elektryk i najlepiej jak byś zdobył schemat klimatyzacji z podobnego auta wtedy będzie miał dużo prościej.
Cichy77
Forumowicz VIP

06 Lut 2020, 19:34

Dlatego nie pytam jak to zrobić tylko kto mi to zrobi ((-
goldserwer
Nowicjusz

07 Lut 2020, 17:56

goldserwer napisał(a):tylko kto mi to zrobi
Nie wiem czy tu nie zostanie ci znalezieni jakiejś firmy która zajmuje się montażem klimatyzacji i jej serwisem w samochodach nie tylko osobowych ale i ciężarowych. Generalnie myślę że to ciężki temat i możesz mieć problemy w znalezieniu kogoś kto to ogarnie.
Dobry serwis klimatyzacji powinien to zrobić ale pytanie czy będzie im się chciało bawić w takie podłączenia. Pewnie będzie to kwestia kasy.
Cichy77
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...