REKLAMA
Witam.Mam problem z moim puntem.1995r elx 75 8v benzyna przebieg 130 000km.Wszystko zaczęło się od złego paliwa.(w karnistrze musiał musiał być jakiś osad na dole.)Zaczął gasnąc i nie mógł weź na obroty.Oddałem do mechanika,wyczyścił gaźnik i zbiornik paliwa.Wszystko dobrze.Minął miesiąc w ciągłej eksploatacji. Pewnego dnia zrobiłem 150km za 1.5h idę odpalić auto i nie chce zatrybić.Po 10 minutach odpaliłem.(silnik nie równo chodził i gasł.) Znajomy wyczyścił mi silniczek krokowy,świece dobre,iskra dobra,ciśnienie w cylindrach dobre,chodzi na 4.Auto już nie gaśnie ale dalej nie równo pracuję i nie ma w ogóle mocy;( nie wiem co się z nim dzieję.Wlałem za 100zł Pb98 ale nic nie pomogło.)Najgorsze jest to że zrobiłem trasę 150km i nic sie nie działo,wszystko ok a za 1.5h nie ,mogę go odpalić.Jaka może być przyczyna dużego spadku mocy? Proszę o radę albo wskazówki co jeszcze sprawdzić.
P.S. Do tego pali mi ok 11l/100km.dojeżdżam do szkoły 3.5km w jedną stronę minimum ale zawsze coś więcej się zrobi.