REKLAMA
Ja tego nie mogę potwierdzić - mam i siedziałem zanim kupiłem ( bo też czytałem opinie, że 407 ma mało miejsca ) i mówię z całą odpowiedzialnością - nie jestem filigranowej budowy ciała, po ustawieniu przedniego fotela siadłem do tyłu i miejsca na nogi miałem dużo. W moim odczuciu nie chodzi chyba o miejsce między fotelem kierowcy czy pasażera a miejscem na tylnym siedzisku, tylko o samo tylne siedzisko - jest dość głębokie i to chyba powoduje, że na nogi jest więcej miejsca, bo w wolnej przestrzeni między fotelami są tylko nogi. Kolana są tak jakby już na siedzisku. A druga sprawa, to wydaje mi się, że wyprofilowanie przednich siedzeń - te też są tak wygięte, że jest miejsce za nimi na nogi. Myślę, że ludziska narzekają o miejsce na stopy - tutaj faktycznie - jak fotel jest ustawiony na najniższej pozycji, to nóg za bardzo nie ma jak trzymać. Ale że Peugeot nie jest wysokim autem, to fotel zazwyczaj jest ustawiony na najwyższej pozycji ( przynajmniej ja tak mam bo mi się wygodniej wsiada i wysiada ). I wtedy jest cała kupa wolnego miejsca.
O przodzie nawet nie wspominam, bo tam miejsca jest mnóstwo. Można śmiało rozprostować nogi, a jeszcze zostaje miejsce. A o bagażniku to już wogóle - bardzo wielkim plusem jest to, że nie ma w bagażniku nadkoli. Jest prostokątny kufer. Duży i szeroki.