Witam wszystkich ponownie!
Nie chce zaczynać nowego tematu, bo dalej będzie dotyczył auta dla mnie - masażysty/fizjoterapeuty gdzie spokojnie przewiozę stół do masażu (który mały nie jest ale za siedzenie wchodzi zajmując całe miejsce kanapy) tylko, że kwota tym razem jest 12 tys. (jak by dało radę to bym prosił o zmianę w tytule tylko kwoty).
Także po dość nieudanym zakupie Volvo 850 2.5 TDI, na które narzekać nie mogę poza wiekiem = pada to, tamto cieknie i idzie kasa w niego, oraz po uzbieraniu kasy na coś nowszego postanowiłem ponownie szukać auta. Głównie jeżdżę sam bądź +1. Miesięczne przebiegi to ok 1000-1400 km gdzie 15% trasa reszta warszawskie miasto. A czego będę szukał?
- hatchback lub kombi (nie wykluczam coupe i sedanów)
- auta dynamicznego
- najlepiej rocznik 2000+
- myślę że tym razem bym zainwestował w benzynę (+później LPG) ale klekota nie skreślam
Z aut co mnie interesowały by to:
- BMW e39/e46 2.5 (lub 3.0d)
- Seat Leon I 1.9 TDI 110 Km
- Honda Civic VII 1.6
- Honda Accord VI
- Lexux IS 200 (bardziej kombi)
- Subaru Impreza II 125 km (bardziej kombi)
- Subaru Forester I 125 Km (lub 170 km)
Przyznam, że z tego zestawienia najbardziej jestem myślami z Subaru tylko obawiam się że 125 (w szczególności w forseterze) to będzie trochę mało jak na dynamiczną jazdę. Ale nie wykluczam 170 tylko bardziej bym musiał się dowiedzieć z eksploatacją. Drugie to e39.
Co myslicie? Jakieś za/przeciw bądź inne pomysły?