REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Ile tego oleju dolałeś?Chaki0981 napisał(a):ja wracałem do polski sie nie działo, przed trasą dolałe 5w40 bo nie wiedziałęm jaki olej był poprzednio
Wychodzi jakieś 0,5 lita na 1000km więc to już sporo.Chaki0981 napisał(a):Teraz po miesiącu jakoś zaczął dymić, moc taka sama i oleju mi zjadł troche (jakoś 1l ma 2tyś łącznie odkąd dolałem po zkupie od razu).
Raczej nie.Chaki0981 napisał(a):Czy to może być spowodowane zmieszaniem oleI, że jakiś glut sie zrobił?
No to masz tam informację o oleju jakim jest zalany silnik, przynajmniej powinna być. Sprawdź to dokładnie.Chaki0981 napisał(a):Ogólnie cała historia pojazdu to był serwisowany w aso
A dlaczego 10W40, to nie oznacza że będzie mniej tego oleju popijał. Ja bym zrobił kompresję, można też zrobić próbę olejową co da ci informację poglądową czy ten olej może uciekać przez pierścienie. Jeżeli tak to można by było zastosować np. preparat uwalniający pierścienie coś takiego jak antykoks i dopiero po tym zmienić olej ale na syntetyk zalecany przez producenta.Chaki0981 napisał(a):Kompresję i świece w sumie mogę sprawdzić przed płukanka i potem zaleje 10w40 i ewentualnie świece nowe dam?