Dynamiczne auto do 65000

06 Cze 2020, 10:37

tmk90 napisał(a):Toyota GT86, Mustang V, Leon III (tak wiem VAG), Civic X,

Ale była mowa o gti golfie więc gdzie tam mustang albo gt86 :mrgreen:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

06 Cze 2020, 13:14

szybki napisał(a):Tylko że nasz główny obronca marki też raczej szybsze auto widział na plakacie.

Zupełnie jak Ty w przypadku "napraw i serwisowania" TSI, auto- świat i te klimaty no ale cóż. :roll:

P.S. i szybki taka rada, jak się wypowiadasz w jakimś temacie to najpierw przeczytaj ze 3x jak zrozumiesz, gdzie była mowa o jakimś GTI?

Podałem przykład Golfa R rozróżniasz te auta czy niezbyt?

tmk90 napisał(a):Leon III (tak wiem VAG)
A może coś więcej napisać jakiego Leona się kupi dużo młodszego za 65 tys? 1,5 150 koni?FWD? a to faktycznie lepszy wybór.
Bartolekk
Aktywny

Prawo jazdy: 15 10 2000
Przebieg/rok: 24tys. km
Auto: Fiat Bravo sport
Silnik: Tjet 150
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

06 Cze 2020, 13:24

tmk90 napisał(a):wyrażam swoje zdanie na temat Gulfa i tyle.
ale nikt Ciebie nie pytal o opinie więc zbędne są Twoje wypociny.

Ja silniki TFSI widzę tak, z punktu mechanika totalne g...o bo wiadomo ale z punktu widzenia użytkownika to bardzo fajne odczucia.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

06 Cze 2020, 13:48

Bartolekk napisał(a):Zupełnie jak Ty w przypadku "napraw i serwisowania" TSI, auto- świat i te klimaty no ale cóż.

Tia, trafienie w samo sedno... Twoich mundrych wypowiedzi...

Bartolekk napisał(a):.S. i szybki taka rada, jak się wypowiadasz w jakimś temacie to najpierw przeczytaj ze 3x jak zrozumiesz, gdzie była mowa o jakimś GTI?

Sorki spojrzałem na przewijające się scirocco + Twój nik kojarzący się z farmazonem i gotowa pomyłka :mrgreen: :happy: .

Więc jeżeli autor reflektowałby golfa R to nie ma substytutu :ok:
szybki
Moderator - Tuning

06 Cze 2020, 14:48

Kao napisał(a):Invi masz coś do powiedzenia rzeczowego? Nie? to daruj sobie zbędne komentarze które totalnie niczego nie wnoszą

Czyli zupełnie tak jak komentarze moderatorów w tym temacie? To forum dyskusyjne o motoryzacji, w sumie dla dorosłych ludzi a nie obóz harcerski

Zresztą po co się wysilać w dyskusji z bartolkiem?
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

06 Cze 2020, 15:37

Kao, nie badz taki madry wazniaku. Ciebie bezposrednio tez pytal o opinie?
Rownie dobrze moge Tobie powiedziec, abys sie nie udzielal.
tmk90
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Rover 75
Silnik: 2.5 V6
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...

06 Cze 2020, 15:54

Na serio śmiechu warte ten temat, a jeszcze bardziej hejt zakompleksionych osób, które pewnych rzeczy nie mogą przeżyć.
Autor podaje jako przykład Octavię RS, Raziel proponuje z tej samej bajki np Scirocco, ja podałem dużo lepszą opcją z tych dwóch tzn uniwersalnego Golfa VI R, napęd 4x4 prawie 300 koni i szybka skrzynia, a na co dzień normalny kompakt, no to zaczyna się hejt zazdrość żeby czasem ktoś golfa nie kupił ja piernicze dorośli ludzie lol :roll:

Jakoś do innej propozycji mojej Megane RS nikt się nie przyczepił, no bo auto które nie budzi emocji i nie uwalnia fali hejtu...
Bartolekk
Aktywny

Prawo jazdy: 15 10 2000
Przebieg/rok: 24tys. km
Auto: Fiat Bravo sport
Silnik: Tjet 150
Rok produkcji: 2008

06 Cze 2020, 16:55

Bartolekk napisał(a):Autor podaje jako przykład Octavię RS, Raziel proponuje z tej samej bajki np Scirocco

octavia i sciroco to ta sama bajka :D
szybki
Moderator - Tuning

06 Cze 2020, 19:18

Nie zanosilo sie na burze dopoki tmk90 nie dopisal swoich 3 groszy.

Kazdy ma inny gust, jesli komus podoba sie golf to co nam do tego?
kazdy psioczy jakie te golfy nudne, zle, na jedno kopyto a od lat golf jest liderem sprzedazy.

przytyku o 20 latkach i mocy tez nie rozumiem ale nie licze ze nam autor odpowie, moze zazdrosc albo mu krzywde na drodze zrobil taki golf :)

Wracajac jeszcze do A5, najpopularniejszy silnik w tym aucie to kiepski 2.0TSI (wersja o mocy 211km)

chcac pogodzic A5 z dobrym silnikiem mozna wybierac pomiędzy 3.0TFSI (sportback do 2016r) lub 3.2FSI (coupe do roku 2011)
Raziel11
Stały forumowicz

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Wałbrzych
Prawo jazdy: 21 03 2016
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Seat Leon 1P / Cupra R
Silnik: 1.6 MPI / 2.0 TSI