Dynamiczny liftback/kombii z LPG

03 Kwi 2019, 18:08

@Pionek
Zebys Ty jeszcze jezdzil jakims mocniejszym autem :lol:
Chyba ze zaliczasz do tego swojego accorda :ok:
Masz w tym tyle doswiadczenia ze jestes ekspertem od szybkich aut, ich prowadzenia i trakcji, jak ja od obrazow :happy:
duzy90
Aktywny

Prawo jazdy: 03 01 2000
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Audi S4 B8
Silnik: 3.0TFSI 450km
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2009

03 Kwi 2019, 19:05

beast89 napisał(a):co sądzicie?
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]?
imo Vectra i pierwsze Signum są do obejrzenia.

Pionek ciekawa teoria wobec Astry H OPC i dobrych opon :ok: ale proszę wrócić do tematu, bo będą warny
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

03 Kwi 2019, 19:20

Mike, jakbyś nie zauważyłeś, to nie ja tę dyskusję głupią zacząłem tak w woli jasności, ale nie ma sensu przystawać jak się mąci ludziom w głowie i pisze bzdury :yes:
Pionek
Stały forumowicz

Auto: Honda Accord / VW Scirocco
Silnik: 1,4 TSI 122@150
Typ: Sport/Coupe

03 Kwi 2019, 19:59

Problem w tym, ze to Ty zaczales ta dyskusje, gdy napisales glupoty. Twoj rozmowca widac ze tez nie wie wszystkiego, ale Twoje glupoty sa naprawde fundamentalne. A teoria dobrych opon naprawde zacna, szczegolnie wlasnie w astrze h opc, widac ze zadnym z tych aut nie jezdziles, ale do wypowiadania sie na ich temat jestes pierwszy. Ironii Pana Moderatora widac tez nie zrozumiales.
Do autora bo nie chce Wam przeszkadzac w spamowaniu:
Vectra z linku jak najbardziej wydaje sie ok.
Mozesz szukac volvo s60 2.4 benzyna, zarowno z turbo, jak i bez turbo bardzo dobre silniki i nadaja sie pod lpg. Auto tez w zasadzie niezawodne, kiedys mialem je kilka lat i nie narzekam, zrobilem kolo 70tys wymieniajac tylko czesci eksploatacyjne. W zasadzie nie ma sie tam co popsuc.
anders
Nowicjusz

03 Kwi 2019, 22:11

Panowie każdy ma trochę racji ale Pionek Tobie się wydaje tak normalnie z tym fwd bo ogólnie mylicie pewne fuckty. Tu nie chodzi o moc tak więc możesz sobie podawać że gdzieś 300km zostało ogarnięte przez fwd tylko chodzi o Nm to on będzie odpowiadał za trakcje. I niestety 1,8t żebyś go zrobił nawet na 1000km to i tak ma gównianego Nm z gównianym przebiegiem ( już pisałem o tym). Oczywiście w kategorii przyjemnego, szybkiego zwyklaka jest ok.ale w kategorii fun jest kiepsko. Tak więc małego Nm spokojnie obsłuży fwd chociaż dalej będzie mu daleko do pewności prowadzenia. Oczywiście nie mówię tu o konstrukcjach typu typeR, megane/fokaRS no bo nie ten budżet.
Więc jeżeli autor szuka zwyklaka do małego podkręcenia to niech rozważy FWD najlepiej umawiając się gdzieś na jazdy próbne.
I żeby nie było miałem auto FWD 220km/300Nm FWD 1t masy i kategorycznie nie powiem "nie" ale daleko mi do powiedzenia że było ok.

tomekdk naet nie chce mi się komentować tego co wypisujesz tak jak wiele jest plusów Twojego sprawdzania aut z dk tak samo jest dużo minusów tego co piszesz o co znasz tylko z prasy i z netu.
Na tą chwilę robisz tyle samo złego co dobrego :D

Powtórzę Ci mam auta bezwypadkowe co nie oznacza że coś nie było malowane, wiele z nich kupuje z ASO po udanych naprawach tamtejszych mechaników, posiadam prywatnie kilka aut z USA ... i często są to wersje które w DK możesz zobaczyć na plakacie a jak się trafią to w cenach x2 tego co mogę je sprzedać w PL.

Więc proszę Cię nie wal tych ogólnikowych haseł pt. "nie kupuj z ch i USA" bo równie dobrze możesz napisać że każde auto czerwone jest szybkie...
Tym bardziej że podpierasz się znajomością czegoś czego nigdy nie robiłeś.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota

03 Kwi 2019, 22:16

Anders założyłeś 3 dni temu konto żeby mówić retoryką Dużego90? przypadek? czy specjalnie założone konto żeby podwójnie spamować? :)

Szybki cenna uwaga :yes: po prostu mylenie pojęć, pomodzone auta z solidnym niutonem pewnie z dołu a seryjne moce.
Mielić kołami to może A3 1,8T przy 170 koniach jak mu zadasz z dołu 1bar i w piku wyjdzie 300 Nm przez sekundę
A tak w ogóle to koniec tej dyskusji bo robi się z tego komedia
Pionek
Stały forumowicz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak (NIE) wjechać w dziurę? - porady
    W okresie przedwiośnia topniejący śnieg odsłania ubytki w nawierzchni. Dziury najlepiej omijać, ale nie zawsze można zrobić to w bezpieczny sposób. Kierowca ma jednak szansę zmniejszyć ryzyko uszkodzenia samochodu ...

03 Kwi 2019, 22:25

Nie wiem kim jest anders, widze ze zalozyl jeden temat na forum, ale Ty Pionek nie przyjmujesz zadnych argumentow. Ani ode mnie, ani od nikogo. Najwiekszy madrala tego forum, majacy doswiadczenie z szybkimi autami w postaci accorda.
Mnie nawet zwykly bex, ktorego posiadam jeszcze, porobiony na 230km/330nm rwie trakcje na mokrym na 1 i 2 biegu. Nie powiem zeby dobrze sie nim jezdzilo.
Aha, przy 170km nigdy nie zrobisz w 1.8t 300nm, a tym bardziej z dolu. Moment jest zalezny od mocy, zeby zrobic 300nm musisz miec z 200 km. No ale widac ze nie masz o tym zielonego pojecia.
Koncze juz ten temat, bo to nie ma sensu, szkoda nerwow. Mamy Pionek inne wyobrazenie motoryzacji, z ta roznica ze moje konczy sie na s4, a Twoje na accordzie.
Ostatnio edytowany przez duzy90, 03 Kwi 2019, 22:34, edytowano w sumie 1 raz
duzy90
Aktywny

03 Kwi 2019, 22:34

Duży90 nie pogrążaj się :D w piku to możesz i 320Nm mieć przez 40 obrotów

proszę bardzo:

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

[link wygasł]

Mam dalej pokazywać czy starczy? :) i na tym polega to Twoje mielenie kołami, przebieg momentu, ale mówimy tutaj o autach seryjnych..Twój bex w serii na pewno nie mielił kołami a wszystkie powyżej będą to robić bardziej lub mnie :yes:

duzy90 napisał(a):konczy sie na s4, a Twoje na accordzie.
tak S4 na targach motoryzacyjnych za kierownicą obok hostessy ;-)

Koniec
Ostatnio edytowany przez Pionek, 03 Kwi 2019, 22:37, edytowano w sumie 1 raz
Pionek
Stały forumowicz

03 Kwi 2019, 22:37

Idz pojezdzij swoim accordem, moze nie zerwiesz przyczepnosci i ogarniesz ta potezna moc :happy:
Teoretyku
duzy90
Aktywny

04 Kwi 2019, 06:58

szybki - według mnie swoje prywatne doświadczenia przekladasz na cały rynek, co jest kompletnie niemiarodajne i zaburzajace rynkowa rzeczywistość.
Przykład - ponad setka zapytań o auta z USA od różnych ludzi nt. różnych aut z USA, gdzie +- 90% aut z USA jest po szkodach:
[link do bez-wypadkowe.net wygasł]łoszenia-z-pozostałych-państw
tomekdk

05 Kwi 2019, 22:17

poszukiwania trwają nadal, obejrzałem dzisiaj 3 sztuki... i totalna padaka.
macie jakieś pomysły?
myślę jeszcze o saabie 9-3, silnik głównie ten co w Vectrze 2.0t, co sądzicie? Jak z kosztami utrzymania w tym modelu?
beast89
Nowicjusz

Prawo jazdy: 09 05 2009
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Volvo s40/Almera 1.5

12 Kwi 2019, 17:05

Bardzo proszę o weryfikację ogłoszeń:
beast89
Nowicjusz

12 Kwi 2019, 17:21

Beast ale czego Ty oczekujesz? Mówisz że coś oglądałeś i same padaki a wklejsz turbawki z konkretnymi nalotami z lpg w cenia 3ech dobrych serwisów i...co? W cuda wierzysz? Czy masz mało kasy a koniecznie chcesz mieć mniej albo wcale... Zrozum że stare śmietniki kupuje się jak najprostrze bez wielkich aspiracji pt.turbo itp. Z mojego punktu widzenia takie lagunki, z takimi nalotami i z lpg jest to temat dla kaskadera finansowego i nie tłumacz mi jak będzie fajnie i tanio bo nie będzie ani fajnie ani tanio.
szybki
Moderator - Tuning

12 Kwi 2019, 17:56

nie kumam o co Ci chodzi z tymi cudami? bo chyba nie tego szuka się w autach z tego rocznika i za taką kasę. temat jest prosty, auto do danej kwoty, warte zainteresowania, na cuda nikt tu nie liczy
beast89
Nowicjusz

12 Kwi 2019, 19:09

beast89 napisał(a):na cuda nikt tu nie liczy

Mając taką kasę chcesz kupić lagunę2 z turbo z lpg i z nalotem pod 300k.km.i tonie jest wiara w cuda...?
szybki
Moderator - Tuning