Ocena ogłoszeń

14 Kwi 2019, 14:01

Witam, szukam samochodu do 35-40k. Interesuje mnie segment C/D manual/automat
Znalazłem coś takiego:
1. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]?
2. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
3. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
4. [link do oferty na Olx wygasł]
W jakich kwotach szukać alfy i hondy ?
I taki w automacie
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Dasmond
Początkujący

Zdjęcia: 1
Auto: Nie mam

14 Kwi 2019, 17:13

Civic za drogi. Oryginalnie nie było żadnego znaczka "GT".
W 2018 sprzedawałem chyba przez pół roku swojego Civica z 2011, poszedł za 34000zł, ale przebieg miał 100 000 km i profesjonalną konserwację podwozia.
Tutaj pojeździsz kilka miesięcy i będzie ponad 200 000 km przebiegu to momentalnie wartość rynkowa wyniesie z 27000zł, nikt więcej nie da, bo też auto już swoje "lata" ma, na rynku są 2 następne generacje.
Poza tym popatrz na Civica już od roku 2009, kiedy to był lifting, praktycznie to samo co polska wersja GT (poza grillem i "tworzywem skórzanym" na siedzeniach), może trafi się z lepszym przebiegiem.

Mazdy 6 GH z początków produkcji to jedynie po gruntownym sprawdzeniu podwozia i nadwozia w kontekście rdzy, inaczej nie ma co, za duże ryzyko.

Pomijam już kwestię wrzucania do jednego wora Civica i Mazdy 6, to kompletnie 2 różne segmenty i kompletnie 2 różne podejścia do użytkowania auta.
tomekdk

14 Kwi 2019, 17:41

Hm... To co byś polecił do kwoty 35k ? Coś co w miarę trzyma cenę. Robię 15km o 4 rano to pracy, pózniej powrót 30 km obwodnicą, więc diesel też by się nadał
Dasmond
Początkujący

Zdjęcia: 1
Auto: Nie mam

14 Kwi 2019, 18:34

Zależy też ile chcesz trzymać auto i do czego przywiązujesz największą wagę, a każde auto traci na wartości z upływem czasu.

Diesel od PSA 2.0 HDi to bardzo dobry silnik i spala 6l/100km w sporym gabarytowo aucie typu Citroen C5, Ford Mondeo (po 2010 był lifting), Peugeot 508.
W tym budżecie Mazdę 6 możesz dostać po 2010 roku (polift), z benzynowcem 2.0
Accord też ma dobrą benzynę 2.0, aczkolwiek się ceni.
No i spalanie w benzynowcach takich gabarytów to pod 9l ... przy 6-ciu w dieslu.
Od siebie polecam Citroena C5 2.0 HDi 140/163 konie ... pali 6l/100km, dobre wyposażenie (czujniki z przodu i z tyłu, pełna 2-strefowa klima, itp.), świetny komfort, jeden z najlepszych diesli na rynku.
Peugeot 508 to praktycznie bliźniak C5-tki, pomijając pewne techniczne rozwiązania.
W Fordzie Mondeo 2.0 TDCi 140 koni jest silnik od PSA, także też można śmiało polecić.
tomekdk

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q8 e-tron edition Dakar
    Zainspirowany najważniejszym rajdem pustynnym na świecie, Audi Q8 e-tron edition Dakar wyróżnia się swoją unikalną stylistyką i wyjątkowymi funkcjonalnościami. Zewnętrzny design tej specjalnej edycji przyciąga uwagę ...