Dynamiczny liftback/kombii z LPG

12 Kwi 2019, 19:02

Mając taką kasę chcesz kupić lagunę2 z turbo z lpg i z nalotem pod 300k.km.i tonie jest wiara w cuda...?

w przebiegi nie wierzę, stawiam na stan auta i wiem, że da się trafić, co nadal nie uważam za "cud", ale doceniam sprowadzenie na ziemię, na pewno przemyślę to jaki kierunek obrać :ok: :wink:
beast89
Nowicjusz

Prawo jazdy: 09 05 2009
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Volvo s40/Almera 1.5

12 Kwi 2019, 21:53

beast89 napisał(a):w przebiegi nie wierzę, stawiam na stan auta i wiem, że da się trafić, co nadal nie uważam za "cud", ale doceniam sprowadzenie na ziemię, na pewno przemyślę to jaki kierunek obrać :ok: :wink:

Zasada jest prosta jak się nia ma kasy to lubisz co masz a nie wybierasz jakieś cudaki ... może kiedyś takie wynalazki opłacało się reanimować ale teraz??? Gdzie robocizna i graty kosztują swoje to lepiej olać.

Zobacz np: taka lagunka

sprzęgiłeko z dwumasą 2k, notorycznie szwankujący hebel ręczny (używany) 450zł. i to jak nie wyjdzie coś dodatkowo, turbinka 1300zł, a jak np.lpg było źle wystrojone i poleciały zawory to co wtedy będzie w opcji minimum 600zł maximum hmm lepiej kupić słupek. Ceny podałem Ci bez robocizny więc dalej uważasz że ktoś Ci wymienił dwumasę za 2,5k że sprzedać auto za 12k??? A wiesz ile kosztuje łgoły słupek do lagi 2 2,0t ???
pewnie ze 2,5k a chcesz się założyć że zwykły kosztuje połowę taniej i ma połowę mniej czujników...
Więc policz sam co się opłaca i czy masz na to kaskę :ok:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

12 Kwi 2019, 23:21

Zasada jest prosta jak się nia ma kasy to lubisz co masz a nie wybierasz jakieś cudaki ... może kiedyś takie wynalazki opłacało się reanimować ale teraz??? Gdzie robocizna i graty kosztują swoje to lepiej olać. Zobacz np: taka lagunka sprzęgiłeko z dwumasą 2k, notorycznie szwankujący hebel ręczny (używany) 450zł. i to jak nie wyjdzie coś dodatkowo, turbinka 1300zł, a jak np.lpg było źle wystrojone i poleciały zawory to co wtedy będzie w opcji minimum 600zł maximum hmm lepiej kupić słupek. Ceny podałem Ci bez robocizny więc dalej uważasz że ktoś Ci wymienił dwumasę za 2,5k że sprzedać auto za 12k??? A wiesz ile kosztuje łgoły słupek do lagi 2 2,0t ??? pewnie ze 2,5k a chcesz się założyć że zwykły kosztuje połowę taniej i ma połowę mniej czujników... Więc policz sam co się opłaca i czy masz na to kaskę

Ok, to teraz jeszcze pytanie, którego Ci nie popuszczę :wink:
co polecasz w tym budżecie do 15k?
Coś z nie za małym bagażnikiem, żeby nie bało się dłuższych podróży i gazu.
beast89
Nowicjusz

13 Kwi 2019, 13:19

beast89 napisał(a):to teraz jeszcze pytanie, którego Ci nie popuszczę
co polecasz w tym budżecie do 15k?
Coś z nie za małym bagażnikiem, żeby nie bało się dłuższych podróży i gazu.

Tak naprawdę do 15k.szukaj wszystkiego jak najprostrzego. Jak koniecznie potrzeujesz turbo to np.jest w octawiance wtedy odchodzi Ci problem elektromechaniki bo jest stabilnie, bardzo tani zawias, brak zagwostek typu karty hendfree albo obsranych silniczków hebla ręcznego a pozostaje kwestia instalacji turbo co oczywiście może szarpnąć po kieszeni.
szybki
Moderator - Tuning

13 Kwi 2019, 15:26

Co jak co ale 1,8T jeśli o nim mowa w Octavii też potrafi uderzyć po kieszeni np za 700 zł Boscha przepływka.. :yes:
[link do oferty na Allegro wygasł]

tu np oryginał zawór upustowy DV
http://www.getem.pl/sklep/towar.2082.za ... 5710n.html

do tego rozrząd i inne rzeczy, pompy paliwa, też jest dwumasa, gdzie zestaw LUK ok 1200-1300 zł na aukcjach a w sklepie pewnie i z 1600

Także może lepiej iść w jakieś 2,0?
No ale trzeba być pewnych rzeczy świadomym.
Laguna ma swoje bolączki, ale w 1,8T są graty które swoje kosztuje, a kupowanie topranów czy maxgear przy takim silniku to nieporozumienie i te czujniki nie będą działać poprawnie kupione nie oryginały.
Pionek
Stały forumowicz

Auto: Honda Accord / VW Scirocco
Silnik: 1,4 TSI 122@150
Skrzynia biegów: Manualna

13 Kwi 2019, 15:44

Pionek napisał(a):o jak co ale 1,8T jeśli o nim mowa w Octavii też potrafi uderzyć po kieszeni np za 700 zł Boscha przepływka..

Podałem to jako ostateczna ostateczność. :)
szybki
Moderator - Tuning

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

"Zielony Pociąg" Audi, napędzany energią z odzysku
    Koncern Audi rozwinął "zielony dywan", premier Badenii – Wirtembergii Winfried Kretschmann, dokonał otwarcia pierwszego odcinka kolejowego, służącego Audi do transportu towarowego, nie zanieczyszczającego środowiska ...

14 Kwi 2019, 20:46

szybki napisał(a):
Pionek napisał(a):o jak co ale 1,8T jeśli o nim mowa w Octavii też potrafi uderzyć po kieszeni np za 700 zł Boscha przepływka..

Podałem to jako ostateczna ostateczność. :)

@szybki jeśli możesz, to naprowadź mnie w co warto celować pod LPG, z dobrą trwałością i na dłuższy czas :)
myślałem o np Toyocie Avensis II 1.8 kombii...ale tam był problem z poborem oleju :/
Hondzie Civic VIII sedan at lub Honda FR-V, ale tam już mały bagażnik... o Acordzie VII nie myślę, bo strach mnie trochę ogarnia jak czytam o sworzniach, które padają w trakcie jazdy na autostradzie choćby :no: a często nimi podróżuję
nie wiem co jeszcze można ciekawego znaleźć za tą kwotę, ale mam nadzieję, że podzielisz się jakimiś typami :wink:
beast89
Nowicjusz