Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Tutaj masz Octavię kombi prawie 200 koni, także różnica w mocy szalona i od razu lpg jest na pokładzie - troszkę dalej niż Poznań ale może warto [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ... d983ebad9c
Czytaj więcej: dynamiczny-liftback-kombii-z-lpg-vt114630.htm#postingbox
Tylko pytanie po co Tobie 4x4 i to jeszcze dołączane? Zamierzasz się przeprowadzić do Laponii? Wg mnie bezsensu, straty mocy, większa waga i dodatkowa rzecz do serwisowania. A tym bardziej że mieszkasz w Poznaniu czy tam okolicach? gdzie śnieg występuje 2x w roku i topnieje po 15 min, a latem masz 35 stopni i jest płaski teren...bo Wrocław, Poznań itp to najcieplejsze miasta w PL, to nie Suwałki.
Pionek napisał(a):Tylko pytanie po co Tobie 4x4 i to jeszcze dołączane?
Zamierzasz się przeprowadzić do Laponii? Wg mnie bezsensu, straty mocy, większa waga i dodatkowa rzecz do serwisowania.
A tym bardziej że mieszkasz w Poznaniu czy tam okolicach? gdzie śnieg występuje 2x w roku i topnieje po 15 min, a latem masz 35 stopni i jest płaski teren...bo Wrocław, Poznań itp to najcieplejsze miasta w PL, to nie Suwałki.
1. Jak będziesz zaznaczał opcję "bezwypadkowy" na otomoto ... to nagle nie będzie żadnego wyniku. 2. Aut ze Szwajcarii i z USA się nie kupuje. 3. Za 15k nie kupisz super pewnego i super sprawnego auta, dlatego ocena masy ogłoszeń, które wrzucasz jest bez sensu, bo takie samochody trzeba zweryfikować na miejscu, a nie po zdjęciach.
tomekdk napisał(a):Aut ze Szwajcarii i z USA się nie kupuje.
duzy90 napisał(a):Mam kolejne dwa pytania Pionek: 1. Jeździłeś kiedyś jakimś mocniejszym fwd (powyżej 200 km)? 2. Jeździłeś kiedyś takim samym modelem auta z fwd, a następnie z 4x4? Ad. 1: Jeździłem np cuprą 1p porobioną na 300 km. Auto po prostu było nerwowe w prowadzeniu, przy depnięciu w podłogę chciało wyrwać kierownicę z rąk, trzeba ją było mocno trzymać. Na mokrym brak jakiejkolwiek trakcji, po redukcji wyprzedzać wtedy na trasie było masakrą. Na suchym rwało przyczepność na 1 i 2 biegu, dopiero na 3 dobrze. Ad. 2: Jeździłem np a4 i a6 zarówno w ośce, jak i w Q. Posiadanie torsena w tym aucie kompletnie zmienia jego prowadzenie. A4/a6 w fwd prowadzi się jak passat czy octavia, czyli wóz z węglem, zero różnić na plus, taki mistrz prostej. W Q te auta są zwinniejsze, zwrotniejsze, lepiej pokonują zakręty, tam gdzie w ośce w zakręcie jechałeś 70 km/h, w Q jedziesz 90 km/h bez problemu. Wiadomo, że nie zrobią z auta bolidu, ale różnica jest bardzo odczuwalna. W związku z powyższym skończ z powielaniem zasłyszanych czy przeczytanych bzdur, że 4x4 przydaje się w Laponii, albo tylko w kopiastym śniegu, bo tak nie jest. Ma też inne zalety. Nie twierdzę, że autor ma kupować octavie z 4x4, tym bardziej, że tam jest haldex, a nie torsen i moc poniżej 200 km. Natomiast już w jednym temacie, gdzie była mowa o większych mocach (sporo powyżej 200 km) pisałeś głupoty, że fwd jest lepsze. Jeździłem wieloma autami w życiu i fwd już więcej nie kupię, bo to najgorszy napęd. Only awd lub rwd (które też polecam, ale nie o nim mowa w tym temacie).
Pionek napisał(a):Poza tym tak uważasz ze 4x4 to super opcja? szkoda tylko że taki Golf V GTI DSG nic wolniejszy w serii nie jest niż S3 8L 225 i na co komu 4x4? chyba żeby mieć starty mocy, większą wagę itd..
Przy FWD wystarczy dobra guma i tyle w temacie.
Jakoś widzisz Cupra nie miała 4x4, Astra H OPC też nie ma 4x4, Megane RS też nie także bezsensu te opowiadania, a autor szuka czegoś innego.
duzy90 napisał(a):2. Przy fwd na mokrym dobra guma wystarcza do 200 km, potem już nie pomoże, tyle w tym temacie.
[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
szybki napisał(a):Mam prośbę zajmij się autami z dk oraz dopiską "bezwypadkowy" a nie głoś jakiś farmazonów o których nie masz bladego pojęcia...bo auta z ch mają swojw wady ale też zalety więc równie dobrze możesz trafić rozjebka z dk jak i z ch.
beast89 napisał(a):Nie mam doświadczenia w szukaniu aut przez portale