szybki napisał(a):Mam prośbę zajmij się autami z dk oraz dopiską "bezwypadkowy" a nie głoś jakiś farmazonów o których nie masz bladego pojęcia...bo auta z ch mają swojw wady ale też zalety więc równie dobrze możesz trafić rozjebka z dk jak i z ch.
Szkopuł jest w tym, że w przypadku aut z Danii czy Niemiec nie płacisz dodatkowo podatku VAT i cła (w przypadku aut wyprodukowanych poza UE).
Druga sprawa - wpisz sobie w google "Auta ze Szwajcarii" i "Auta z Danii", jeśli chodzi o te ze Szwajcarii to pierwsze 2 linki są do rozbitków / akcji z rozbitkami, jeśli chodzi o auta z Danii - to linki są nt. jak sprawdzić przebieg takiego auta, jego bezwypadkowość.
Poza tym zamiast podyskutować ... to się obrażasz jak małe dziecko i walisz personalne komentarze.
A propos "bezwypadkowy" - zawsze zaznaczałem tę opcję, jeśli sprzedawałem bezwypadkowe auto, często z fabrycznym lakierem, a Ty nie zaznaczasz ... bo wiesz, że coś z autem się działo. Do tego później swoją teorię przekładasz na cały rynek, a prawda jest taka, że jest powód dla którego jej nie zaznaczasz.
Poza tym weryfikowałem setki aut ... i te bez opcji "bezwypadkowy" praktycznie zawsze miały przygody, oczywiście te z opcją "bezwypadkowy" nie są z automatu bezwypadkowe, ale te bez tej opcji ... podnoszą ryzyko ogromnie.
beast89 - ależ oczywiście, że nie będę wchodził tutaj z Tobą w jakieś głębsze dyskusje, bo widzę, że dla Ciebie najważniejsze jest kupno 4-kółek, a czy po wypadku, czy zostawia 2 czy 4 ślady, to widzę, że Cię to jakoś mało interesuje. Ja mam całkiem inne podejście, auta przeważnie kupuję od 1-go właściciela, obecne mamy z fabrycznym lakierem, przebieg oryginalny w granicach 100k, a w C4 mamy Webasto zainstalowane przez 1-go właściciela, auta jeżdżą jak nowe ... dlatego jak widać, mamy całkiem inne podejścia do zakupu używanego samochodu, także nic tu po mnie.
Tylko przypomnę Twoje słowa:
beast89 napisał(a):Nie mam doświadczenia w szukaniu aut przez portale
także powodzenia.