Dynamiczny samochód do 20k

06 Mar 2020, 11:12

Cześć.
Prosze o pomoc w wyborze auta.
Do wydania mam 20k (mam troche kasy na serwis po kupnie). Jak coś to podróżuje głównie sam. Jeżdżę głównie "w koło komina", bardzo rzadko gdzieś dalej niż 100km.

Interesuje mnie przede wszystkim cos co jeździ (czyt. Jak chce wyprzedzić auto to zrobie to bez większego problemu, a czasami jak znajde się na autostradzie bede mógł sobie dla zabawy pocisnac 180 bez wyciskania siódmych potów z silnika). Silnik benzynowy nadajacy się pod LPG. Typ nadwozia: hatchback/sedan/coupe/kombi.
Auto musi mi się podobać i to tez jest problem, bo większość aut mi się zwyczajnie nie podoba. Najbardziej lubie wizualnie Audi/BMW/Mercedesy, Alfy Romeo, Volvo, niektore Skody, Ople, Peugoty czy Toyoty/Hondy też mogą być.
Wiem, dość ogólnie.
Z gory dzięki za odpowiedzi.
Karkovsky
Nowicjusz

0

06 Mar 2020, 12:08

Fiat bravo II 1.4 T-jet 150km.
hoderi145
Aktywny

Auto: Audi Q3 Sportback
Silnik: 1.5tsi 150km
Paliwo: Benzyna
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Automatyczna
0

06 Mar 2020, 12:16

Z pewnością bardzo rozsądna opcjapod wzgledem ekonomicznym, ale to chyba ostateczność. Szukam czegoś ładniejszego (ok, bravo II może się podobac, ale umówmy się, szału nie robi)
Karkovsky
Nowicjusz

0

06 Mar 2020, 12:23

Dla mnie ostatecznością byłoby zajechane w tym budżecie bmw/audi.
Masz jeszcze Volvo s40/v50 2.5T, opel astra H 1.6T/2.0 T
hoderi145
Aktywny

Auto: Audi Q3 Sportback
Silnik: 1.5tsi 150km
Paliwo: Benzyna
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Automatyczna
0

08 Mar 2020, 08:36

Kupiłem. FIAT Bravo 1.4 T-Jet 120KM :)
Karkovsky
Nowicjusz

0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Mazda6 zdobywa prestiżową nagrodę - Red Dot Design
    Nowa Mazda6 została uhonorowana tegoroczną nagrodą "Red Dot", która jest wyrazem międzynarodowego uznania dla jej wyjątkowej stylizacji. Jest to kolejny sukces tego modelu oraz rewolucyjnego motywu projektowego "KODO: ...