Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Tyle wyszło przy teście zamieszczonym w tym temacie bo jazda była w specyficznych warunkach opisanych wyżej. Normlanie mam przy tankowaniu na kompie w granicach 6,7-7,8 zresztą w temacie który dodałem widać jak wygląda tankowanie i ile można przejechać na gazie.szybki napisał(a):spalanie i wychodzi Ci 5,7l lpg przy yarku 1,3
O jakie spalanieszybki napisał(a):takiego spalania na lpg
ArteK napisał(a):Tyle wyszło na wskazaniu komputera po takim dystansie i jest to jak najbardziej realne przy warunkach i średniej prędkości z jaką pokonałem całą trasę.
To prawdaszybki napisał(a):Yaris 1,3 (86km) mk2 ze sprawna instalką nie spali realnie 5,7l lpg i tylko to chciałem napisać.
U mnie przy normalnej eksploatacji wychodzi 8,1 l/100km co opisałem tu srednie-spalanie-lpg-toyota-yaris-1-3-vvti-86km-vt127593.htm z podsumowaniem (podawałem wyżej).szybki napisał(a):Podsumowując norma dla tego auta jest 7-8l lpg i nie ma co się łudzić że będzie mniej. Może być tylko więcej.
Baza z danymi technicznymi samochodów marki TOYOTA. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne TOYOTA