REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Nanny napisał(a):Mrugamy długimi czy awaryjnymi...?
Kierowcy wybaczcie czasem 'świeżym' to ze im np ustapicie a oni nic... ja tak się skupiam na szybkim zjechaniu z drogi ze 'nie mam reki' zeby pomrugac...
Nanny napisał(a):Aaa... dzięki![]()
Czyli w sumie oślepiłam ostatnio kobiteale miała nie zapalone światła.. potem zapaliła, to chyab dobrze?
pozatym chyab mi łatewij z długimi niz awaryjne, bo musze reka siegac...
no ale nic.
Poztym to było przy parkowaniu, jak wjechaąłm to juz auto za man pojechało...
Nanny napisał(a):Kółeczka?ok, sprubuje zapamietac ;p dziękuję!
Jakbyś sobie coś przypomniał jeszcze to daj znaćtrzeba być kulturalnym w końcu w miarę możliwości
A powiedz... awaryjne to jak nacisne i puszcze to zeby zgasic musze znow naciskac? czy tak jak z dlugimi mig i juz? ;>
grzeg1968 napisał(a):Jednak kierowca ten mógłby już się wysilić i podziękować, ale nie bo po co...
Nanny napisał(a):Jeszcze jakieś 'kulturalne odruchy' co każdy powinnien znac, macie?
cosiestaoo napisał(a):Moim zdaniem istnieje jeszcze jedno ułatwienie, gdy jedziemy na drodze szybkiego ruchu, czy autostradzie, ze sporą prędkością, a mamy przed sobą na lewym pasie kogoś z mniejszą prędkością, aby dać mu znać iż jedziemy z większą prędkością (może nie mieć pojęcią z jaką się zbliżamy, nie zawsze można odnieść prędkość auto nadjeżdzającego do swojego) i mamy zamiar go wyprzedzić, włączamy lewy kierunkowskaz. Jest to znak dla wolniejszego pojazdu iż nadjeżdżamy z większą prędkością, nie oślepiamy go przy tym długimi, a sami nie musimy wyhamowywać.