Dziwne cykanie/ pykanie po uruchomieniu samochodu

13 Maj 2017, 21:35

Mam kolejne pytanie odnośnie dziwnego "cykania" po uruchomieniu silnika problem pojawił się niestety po spawaniu śruby przy wahaczu ale akumulator byl odlaczony. Dźwięk słychać z przodu w okolicy szyby a dokładnie z miejsca które widać na zdjęciu: Dziwne cykanie/ pykanie po uruchomieniu samochodu
Dźwięk pochodzi z tego metalu za kartka z tego co się orientuję to przekaźnik od turbiny, po odłączeniu przekaźnika i uruchomieniu silnika dźwięku nie ma. Moje pytanie to czy to ma tak pykac/strzelac na uruchomionym silniku i przez chwilę po zgaszeniu czy też nie powinno? Tak jak mowilem przed spawaniem tego nie bylo i nie wiem czy cos uszkodzilem przezspawanie wahacza i czym grozi jazda na uszkodZonym przekazniku ?
Pasat1999
Nowicjusz

Zdjęcia: 7
Prawo jazdy: 05 04 2011
Auto: Chevrolet Cruze
Silnik: 2.0
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2009

14 Maj 2017, 03:05

Przekaznik potrafi cykac,jesli jest pod wplywem wilgoci.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

14 Maj 2017, 12:38

Jak masz możliwość to podmień przekaźnik, nawet z jakiegoś złoma ze szrtou. Albo kup nowy. wtedy zobaczysz czy winny jest sam przekaźnik, czy wina jest po stronie sterowania tego przekaźnika.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

14 Maj 2017, 18:03

Dziś na trasie sprawdziłem czy samochód ma moc bo czytałem że może być słaby jak będzie uszkodzony przekaźnik Ale samochód pruje jak rakieta do 120 na luzie a powyżej również śmiga wciska w fotel mimo tego że ma tylko 90km
Pasat1999
Nowicjusz

Zdjęcia: 7
Prawo jazdy: 05 04 2011
Auto: Chevrolet Cruze
Silnik: 2.0
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2009
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jeden model samochodu i dwie wersje zawieszenia
    Pewne, na pierwszy rzut oka identyczne modele samochodów prezentują różnice w konstrukcji zawieszenia, co wpływa nie tylko na ich osiągi drogowe, lecz także na koszty obsługi technicznej. Firma SKF skupia uwagę ...