Witam. Praktycznie od roku w moim Audi A3 8L 1.8T AGU 98r. po włączeniu klimatyzacji da się słyszeć dziwny dzwięk - nie wiem do czego go można porównać , przypomina taki delikatny klekot , zdarza się ,że też go słysze nawet na wyłączonej klimie,jak już silnik jest dobrze rozgrzany. Ponadto ten "klekot/terkotanie" występuje gdy obroty silnika spadają poniżej 800(np czasem przy ruszaniu) ,wówczas światła przygasają,tak jakby auto miało zaraz zgasnąć i słychać ten dziwny dzwiek. Wydaje mi się,że ten problem pojawił się z pół roku temu. Co o tym myślicie ? Klime nabijałem , mechanik po nabiciu włączył klime i nie zwracał uwagi ,na ten dzwiek,być może sprężarka klimy pracuje dobrze ,a problem tkwi w alternatorze ? Proszę o porady i sugestie. Czy te dzwieki są normalne?
Poniżej zamieszczam dwa filmiki jak auto zachowuje sie po wlaczeniu klimy (ten pisk zaraz po włączeniu klimy to jeden z wiatraków,już to sprawdziłem,ale narazie nie bede go wymienial) Niestety na filmach nie słychać dobrze tego terkotania...Raz jest głośne,a czasami praktycznie w ogóle tego nie słychać...
[Aby zobaczyć film musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
[Aby zobaczyć film musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]