Dziwny problem z gazem w astrze...

04 Wrz 2010, 13:49

witam wszystkich:) mam takie zapytanie tydzień temu kupiłem sobie swoje pierwsze autko opla astre 1,6 B+G w sumie do dzisiaj jeździł bez problemu na gazie jak i na benzynie, lecz dzisiaj gdy wyjechałem na miasto podczas ruszania najpierw chwile ruszyłem na benzynie a potem mi przełączył na gaz, tylko przełączenie było dziwne bo coś jakby najpierw strzeliło następnie przełączyło na gaz ale już na gazie nie chciał jechać, silnik dusił się na tym gazie, przełączyłem na paliwo i jechał normalnie. Po zjechaniu na parking jeszcze raz przełączyłem go na gaz na wysokie obroty i gdy gaz się załączył obroty natychmiast zaczynają spadać ale samochód nie gaśnie silnik się dusi jakby miał zaraz wybuchnąć, a dodanie gazu nie skutkuje niczym... proszę o pomoc...
bartekw89
Nowicjusz

Miejscowość: Łowicz

05 Wrz 2010, 22:08

to silnik na mono wtrysku czy wtrysk wielopunktowy benzyny?
Migaz
Zaawansowany

Miejscowość: warszawa
Auto: Mercedes
Silnik: m104
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994

05 Wrz 2010, 22:11

Wielopunktowy ale już sobie poradziłem problem był z filtrem powietrza:) ale dzięki za odpisanie:)
bartekw89
Nowicjusz

Miejscowość: Łowicz

05 Wrz 2010, 22:12

ok. spoko
Migaz
Zaawansowany

Miejscowość: warszawa
Auto: Mercedes
Silnik: m104
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...