Dziwny znak obok Nowego Miasta

20 Gru 2020, 19:36

Na drodze spotkałem znak, którego opisu nie mogę znaleźć nigdzie w sieci. Ani przed nim, ani za nim nie ma wersji z jedną/trzema czerwonymi liniami. Jest tylko jeden z dwiema poziomymi liniami. Co to jest? Wygląda trochę jak G-1b/e, tylko że linie są poziome i nie ma znaków towarzyszących.
Dziwny znak obok Nowego Miasta
TheKwiat666
Obserwowany

Zdjęcia: 1

20 Gru 2020, 21:26

Tak są oznaczane drzewa których nie można wyciąć a rosną zbyt blisko jezdni.

"Drzewa które mają szczególną wartość przyrodniczo-krajobrazową oraz że na wójcie spoczywa dbałość o przyrodę, ochronę składników przyrody w tym zieleni na wsiach" taki cytat znalazłem. Tu masz jeszcze zdjęcie z takimi znakami.

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

20 Gru 2020, 21:48

Ok. Dzięki. To, że kolory są odwrotnie to nie problem? 2 białe na czerwonym tle u Ciebie i 2 czerwone na białym tle u mnie. To te same znaki?

Tutaj: https://dzikiezycie.pl/archiwum/2009/listopad-2009/niekonczaca-sie-historia-czyli-wycinanie-alei-przydroznych widzę, że też są znaki jak na Twoim zdjęciu.
TheKwiat666
Obserwowany

Zdjęcia: 1

20 Gru 2020, 22:13

TheKwiat666 napisał(a):To te same znaki?
Tego Ci nie potwierdzę ale moim zdaniem oba z nich dotyczą tego samego czyli oznakowania drzew przy drodze które rosną za blisko niej.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

21 Gru 2020, 20:03

Ciekawe, pare razy widziałem te znaki i zawsze chciałem sprawdzić co oznaczają a potem o tym zapominałem :D
malmon3
Aktywny

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Obowiązkowy przegląd pojazdu, a koronawirus?
    Co zrobić w sytuacji jak niebawem kończy nam się przegląd naszego samochodu? W normalnych warunkach umawiamy się na niego kilka dni wcześniej lub po prostu jedziemy wykonać ścieżkę diagnostyczną. Nie inaczej jest obecnie ...