ED-BUD EDWARD KULESZO - uwaga oszust

27 Lut 2015, 12:02

kantor99
Nowicjusz

Prawo jazdy: 18 06 1997
Przebieg/rok: 14tys. km
Auto: Bugatti Veyron
Silnik: 1001 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2013
0

27 Lut 2015, 12:16

Dzięki :ok: Informujcie dalej na bieżąco.
Warto też wspomnieć o tym, że strona internetowa tego oszusta dalej jest aktualna. I tu prośba do tych, co są w kontakcie z policją w Łodzi - może warto ich poinformować o tej stronie ( nie wiem czy już to zrobiliście ), żeby ją zlikwidowali, bo jeszcze ktoś, kto nie zna tematu da się złodziejowi nabrać. Trzeba mieć na uwadze fakt, że póki co ów oszust i złodziej jest ciągle na wolności i wciąż może działać.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Rok produkcji: 2000
0

27 Lut 2015, 12:53

tak, już panie sekretareczki nie potrzebują reklamy i zdjęły swoje fotografie, misja wykonana
edward1929
Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 04 1927
Przebieg/rok: 43tys. km
Auto: mustang
Silnik: 5000
Rok produkcji: 1921
0

27 Lut 2015, 12:57

a czy ktoś widział na tym świecie Edwarda Kuleszo?
wszyscy się na niego powołują,
przypomniał mi się odcinek Hansa Klossa z wyimaginowanym Gruppenführerem Wolfem w roli głównej
edward1929
Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 04 1927
Przebieg/rok: 43tys. km
Auto: mustang
Silnik: 5000
Rok produkcji: 1921
0

27 Lut 2015, 14:23

http://m.en.autogidas.lt/massey-ferguso ... 89158.html
Strona z oferowana maszyna,
Do Pani Anny i Julii utworzcie na interii, wp lub gdziekolwiek skrzynke mailowa dla wszystkich czyli nazwa i haslo tak by kazdy z poszkodowanych mial dostep jedynie wy mozecie w pelni zebrac klientow a pojawia sie zapewnie jeszcze zagraniczni klienci ktorym umowe podpisywal wasz przwlozony. Odbierajcie telefony bo teraz tylko tak mozecie pomoc
MalaMiMi
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 03 2012
Auto: Audi
Skrzynia biegów: Manualna
0

27 Lut 2015, 15:07

dziwi mnie jedna rzecz dlaczego informacje na tema Edwarda Kuleszo wyszły na jaw dopiero po ujawnieniu tej sprawy a do tej pory nigdzie nie było żadnych negatywnych informacji na temat jego występków ?
bwrto4
Nowicjusz

Prawo jazdy: 29 11 1989
Auto: AUDI
Paliwo: Hybryda
Typ: Inny
Rok produkcji: 1914
0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Samochodem na narty - o czym trzeba pamiętać?
    Rozpoczął się okres ferii zimowych, a tym samym rodzinnych wyjazdów na narty. Jeżeli taka podróż ma odbyć się samochodem, warto zastanowić się nad sposobem przetransportowania nart, a także przygotować się do ...

27 Lut 2015, 15:53

bwrto4 napisał(a):dziwi mnie jedna rzecz dlaczego informacje na tema Edwarda Kuleszo wyszły na jaw dopiero po ujawnieniu tej sprawy a do tej pory nigdzie nie było żadnych negatywnych informacji na temat jego występków ?

Dlatego, że poprostu na rynku pojawił się cwaniaczek, który założył firmę w styczniu. Z tego co zrozumiałem, to w umowach było napisane, że dany sprzęt, samochód ma trafić do klienta nie później niż w ciągu 40 dni. A to półtora miesiąca. Ci, co powpłacali zaliczki zaraz z początkiem stycznia, czekali zgodnie z umową do 40 dni. A jak po 40 dniach sprzętu nie było, to zaczęli wydzwaniać żeby sprawę wyjaśnić. Kilka dni to rwało, zanim ludzie się pokapowali o co chodzi.
Jednakże mimo, że jest mi szkoda tych ludzi, to trzeba twardo powiedzieć, że są sami sobie winni - to nie pierwszy taki przypadek. Oprócz tego, kto rozsądny płaci komuś tak wysokie zaliczki, albo całą sumę :?: Kto rozsądny płaci za coś, czego nie widział, ani nie ma :?: Dopóki towaru nie ma, to nie płacę nawet złotówki. Trzeba wpłacać zaliczkę, bo kto inny mi coś sprzątnie spod nosa? A niech sprząta. Oprócz tego nalezy pamiętać o jednej, bardzo ważnej rzeczy - nie ma czegoś takiego w motoryzacji ani w interesach jak okazja. Okazja, to jest napić się kawy z koleżanką w kawiarni, jak się ją spotka. Ale w interesach takiej rzeczy jak okazja nie ma. Warto o tym pamiętać.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2000
0

27 Lut 2015, 16:20

Treść postu usunięto.
Ostatnio edytowany przez MotoAlbercik, 01 Mar 2015, 11:13, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Treść postu niezgodna z regulaminem.
MISIEK63
Obserwowany

Prawo jazdy: 13 04 1985
Auto: BMW X3
Silnik: 2
Paliwo: Diesel
Typ: SUV
Rok produkcji: 2008
1

27 Lut 2015, 16:44

Dokładnie nie każdemu psu na imię BUREK jest tez dużo firm z którymi osobiście mam styczność i są bardzo uczciwe
bwrto4
Nowicjusz

Prawo jazdy: 29 11 1989
Auto: AUDI
Paliwo: Hybryda
Typ: Inny
Rok produkcji: 1914
1

27 Lut 2015, 17:04

MotoAlbercik pozwól że Ci opowiem
1.Firma miała 10lat i dokumenty to potwierdzają, potwierdzały to też informację z 2 wywiadowni którymi się posłużyłem.
2.W moim przypadku to nie była okazja, a kwotę jaką wpłaciłem zminimalizowałem do granic możliwości. Auto istniało stało tam gdzie mówił, miało takie samo wyposażenie, przebieg itp.
3.Prowadze działalność 12 lat i to co mówisz dziwi mnie, wielu firmą płacę przedpłatę, całość zapłaty w szczególności jest taki zwyczaj jak zaczynasz z kimś współpracę i są to kwoty znacznie większe niż te którą tu wpłaciłem. Tak to działa, dopóki nie trafisz na coś takiego.
4. Co można, to można mieć pretensje do tego, że policja znała tego jegomościa już dłuższy czas i w swej "nieudaczności" nie mogli sobie poradzić i tym to właśnie zaowocowało (mega wałkiem).
Na moje zapytanie skwitowanie było proste "że od tego nie jest". To kto jest od tego aby takie czarne owce wyeliminować ?
No cóż, firma jest , biuro jest , dokumenty się zgadzają, brak negatywów w Internecie, podstawieni zadowoleni klienci, brak negatywów w wywiadowniach można płacić.

Można poruszyć jeszcze jedna kwestię, cicho jest o dwóch handlowcach Nawrot i ten drugi, gadane dobrze, zero zająknięcia na trudne pytania, ( czy to realne osoby, czy wcielenie Kuleszo ?)
Role Pań są wiadome, resztę wyjaśnią organa ( kłamstwa o długim czasie pracy, ilości umów podpisanych itp) , ale czy Kuleszo w ogóle mógł to sam zorganizować ?
Kasy nie ma i nie będzie. Możemy mu tylko dobić graba. Szkoda tylko ludzi z dużymi wpłatami, sam myślałem o jeszcze jednej umowie, lecz zaznaczyłam iż dopiero po pozytywnym załatwieniu tej sprawy, co jednak nie nastąpiło.
pawełkow
Nowicjusz

Prawo jazdy: 21 01 1972
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: s-max
Silnik: 2,0
Typ: MPV
Rok produkcji: 2010
7

27 Lut 2015, 21:18

????
kuleszo, nowak, nawrot, ale nie tylko, Anna Lubczyńska i Julia Grotek,
tak, firma pojawiła się w Łodzi w styczniu, a co wciskały sekretareczki? funkcjonuje od 10 lat, proszę dokumenty obejrzeć, tylko żadnej opinii w necie nie było,
ile było dostaw do tej pory? nie było, a co mówiły klientom? ciągłe dostawy,
to proszę wskazać miejsce najbliższej, - to niemożliwe bo dostarczamy indywidualnie na wskazane adresy,
od kiedy pracują? od grudnia/stycznia, a co mówiły klientom? co chciały, każdemu inaczej,
otomoto na początku lutego zawiesił ofertę ED-BUDu z powodu podejrzeń, a co na to sekretareczki? że konkurencja ich reklamę wykosiła i firma ponosi straty!!!
na trudne pytanie dotyczące maszyny , łączyły z odpowiednim człowiekiem, Nawrotem, Nowakiem czy Kuleszo, błyskawiczne, jakby tamci byli za ścianą gotowi na odpowiedź,
zadowoleni klienci do tej pory? tak bez liku ale wiadomo, ochrona danych, wiadomo, nie przekazują danych klientów,
czy ktoś podejrzewał przed 23 lutego że kłamią? nikt, bo były doskonałe w swoich kłamstwach patrząc prosto oczy, recytując telefonicznie bez zająknięcia przygotowane teksty, aktorsko przygotowane na każde pytanie,
i to była pierwsza część spektaklu,
a druga od 23 lutego
pierwsze zgłosiły policji sprawę? tak, szkoda tylko że tego w styczniu nie uczyniły,
ubiegają się o status pokrzywdzonych? bo czują się oszukane? szkoda tylko że kłamały na potęgę każdego klienta z którym rozmawiały,
zostały na bruku? tak ale z naszą kasą im przekazaną, bidulki, może zorganizujemy na nie zrzutę?
i komentarz że są tępe jak obuch od siekiery? nie bardzo, bo setkę klientów naciągnęły na transakcje warte milionów,
chciałbym mieć takie osoby w firmie, tylko uczciwie pracujące,
może je zatrudnimy?
są znakomite w odgrywanej roli, ciekawe kiedy się ona skończy
buraczny
Obserwowany

Prawo jazdy: 04 03 2003
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Nie mam
6

27 Lut 2015, 21:41

Prosze napisac konkretnie i gdzie ta skrzynka ma byc?
ania79
Nowicjusz

Auto: NIE MAM
0

27 Lut 2015, 22:07

[email widoczny po zalogowaniu]
ania79
Nowicjusz

0

27 Lut 2015, 22:13

I haslo do tej skrzynki niech Pani poda osobicie przez telefon pokrzywdzonym, o wiele latwiej bedzie zebrac ludzi w kupie, a skoro oferty byly na litewskiej stronie to zapewne i z zagranicy bedzie kontakt. Badzicie obie pod telefonem bo wtedy bedzie latwiejszy kontakt, nic twraz nie pizostalo jal sie tlumaczyc i czekac czy uda sie ich zlapac
MalaMiMi
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 03 2012
Auto: Audi
0

27 Lut 2015, 22:14

Haslo:[usunięto]
Na forum nie podajemy jawnie haseł. Proszę się kontaktować przez pw lub telefonicznie. Dla bezpieczeństwa warto też owe hasło zmienić.
Ostatnio edytowany przez MotoAlbercik, 01 Mar 2015, 11:15, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Usunięto hasło do skrzynki mailowej
ania79
Nowicjusz

0