ED-BUD EDWARD KULESZO - uwaga oszust

27 Lut 2015, 22:17

Mam przekierowanie numeru nowaka wiec kazdy kto zadzwoni pod nr:793-308-404 i tak dzwoni do mnie
ania79
Nowicjusz

Auto: NIE MAM
0

28 Lut 2015, 09:22

Po co te pozoranckie ruchy? Wszystko zostało pwiedziane, nie dajmy sie dalej manipulować, tylko policja, prokuratura, dedektywi, i pozwy cywilne, a nie jałowa dyskusja.
edward1929
Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 04 1927
Przebieg/rok: 43tys. km
Auto: mustang
Silnik: 5000
Paliwo: Benzyna
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1921
0

28 Lut 2015, 09:39

Najlepiej telefonicznie haslo podawac poszkodowanym bo zapewne beda dzwonic tylko teraz badzicie pod twlefonem, jedyna szansa ze uda sie zebrac jak najwiecej osob a kto jeszcze nie wie o sprawie spokojnie im tlumaczyc co i jak sie stalo.
Do pokrzywdzonych, dziwicie sie ani i julii ja sie nie Dziwie panstwo mamy stworzone dla zlodziei kazdy w tym kraju chce pracowac, co zgubilo Pania Anie i Julie? Ich wiara w drugiego czlowieka i ufnosc, byly to za dobre osoby, ktos stwierdzi bo mowila tak czy s*ak.. 1. Pracuje i musi mowic same superlatywy (idziecie do sklepu, pytacie o mieso, pani w sklepie zapewnia was ze jeszcze wczoraj biegalo, kupujecie, gotujecie a tego sie zjesc nie da) gdyby powiedziala ze ma juz 2 tygodnie wyleciala by z pracy za nieefektywna sprzedaz. 2. Punkt ciezka sytuacja, brak pracy a tu taka okazja jak nie skorzystac? Bo mowila ze pracuje tak dlugo? Wszystko zostalo przekazane a jako sprzedawca kazdy mowi ,,byle doszlo do tranzakcji" kazdy ma pretensje do nich, dam sobie reke uciaz ze jedna jak i druga bardzo to przezyly i zalamanie bylo napewno nie male, (nikomu nie ukradles zlotowki w zyciu a tu taka sytuacja) na policji gosc byl nie do sprawdzenia, czyste papiery dopiero jak sprawa pelkla wyszlo co to za jeden, wiec do kogo mozna miec najwieksze pretensje? Panstwo zlodziei, ale jesli macie mozliwowc wziasc rutkowskiego nie wahajcie sie i tak straciliscie kupe kasy a nasze organy scigania nic tu nie pomoga jesli wierzycie ze uda sie ich zlapac w normalny sposob mowi wam otwarcie nie uda sie, starcicie jeszcze ok 20tys na detektywa ale macie 90% szans ze uda wam sie cos zrobic.
MalaMiMi
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 03 2012
Auto: Audi
Skrzynia biegów: Manualna
0

28 Lut 2015, 09:50

Mimi- nie manipuluj, jakby pani sklepowa sprzedała zepsute mięso klientowi to by miała je następnego dnia na twarzy, i właśnie za kłamstwo by wyleciała, nie mył epok gospodarczych
edward1929
Nowicjusz

0

28 Lut 2015, 09:50

Do Edward.. Jesli wierzysz w polski organ scigania, policje czy interpol to wierz dalej.. Proste wyjasnienie: jak policja moze wszac sledztwo w sprawie tych oszustow skoro: nikt ich nie widzial, nie podpisywali umow, edward kuleszo fizycznie to slup ale na nim wszystko figurowalo a oni na swoim koncie nie maja nic oprocz kasy i de facto sa czysci bo zapewne ich dane są zupelnie inne niz wymienione w ogloszeniu? W swietle prawa figuryja jako niewinne osoby bo kto im udowodni ze to oni sie tym zajmowali?
MalaMiMi
Nowicjusz

0

28 Lut 2015, 09:52

Widzisz edward Ty masz inne patrzenie na to ja mam inne dla Ciebie to jest mydlenie oczu a dla mnie jasna sytuacja ze nie tylko te dwie panie sa winne ale na to sklada sie szerg innych spraw. Do Pani juli i anny idzicie jutro do zus i zobaczcie czy bylyscie zgloszone i czy skaldki macie zaplacone.
MalaMiMi
Nowicjusz

0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Pierwszy airbag chroniący kolana kierowcy
    Pierwszy airbag chroniący kolana kierowcy – Toyota Avensis (T250) –marzec 2003. Pierwsze poduszki powietrzne (airbagi) montowano jako opcję w samochodach koncernu GM już we wczesnych latach 70. System stał się ...
    Szkło i stal – nowe alternatywy
    Branża motoryzacyjna nieustannie się zmienia. Kwestie związane z elektryfikacją układów napędowych, autonomiczną jazdą czy cyfryzacją produkcji stanowią z jednej strony poważne wyzwanie dla producentów, z drugiej ...

28 Lut 2015, 09:58

ed bud , i każde inne ...bud, rok temu dokładnie to samo
>>>>

Zgadza się, samochody z ogłoszeń otomoto firmy MAR-POL-BUD istnieją w szwedzkich portalach, zdjęcia są te same, informacje o autach również się zgadzają tylko cena u Pana Plucińskiego łącznie z akcyzą to 70 000 zł a w Szwedzkim ogłoszeniu 350 000 koron. Po kontakcie ze Szwedzkim sprzedawcą okazuje się, że nie słyszeli o firmie MAR-POL-BUD, pewnie dlatego Pan Marcin P. miał problemy z dosłaniem kilku innych zdjęć. Poza tym zasłonięte tablice rejestracyjne w ogłoszeniu (w Szwecji po numerze rejestracyjnym można dowiedzieć się więcej niż z numeru VIN np.: kto jest właścicielem i ilu ich było). Działalność MAR-POL-BUD jest zarejestrowana od kilku miesięcy, dowód Pana Plucińskiego jest również nowy i ma kilka miesięcy. Do tego meldunek jest w Radomiu, działalność w Głogowie w jakimś mieszkaniu a siedziba firmy w Katowicach. Biuro w Katowicach to wirtualne biuro, gdzie rozmowy i maile są przekierowywane a lokal jest wynajmowany tylko na umówiony czas z klientem. Można tam się spotkać z sekretarką, która się tym zajmuje ale nie ma pojęcia o sprzedawanych samochodach. Pan Marcin P. nie chce spotkać się osobiście nie chce wysłać skanu drugiego dowodu tożsamości (pewnie zdążył wyrobić tylko dowód osobisty). 30% zaliczki to bardzo dużo, do tego opcja "jeżeli auto nam się nie spodoba możemy je zwrócić i dostać pieniądze spowrotem" :). Dla Pana Plucińskiego nie ma znaczenie czy na samochód jest akcyza 3% czy 19% cena z akcyzą się nie zmienia(widać nie robi mu różnicy czy ma z własnej kieszeni zapłacić 2100zł czy 13300zł). Umowy są tak dopieszczone, że nie ma się czego czepić (w przypadku wad ukrytych pokryje wszelkie koszty..., miejsce wydania...siedziba nabywcy, wszelkie spory będą rozstrzygane przez sąd właściwy dla nabywcy) Za dobrze to wygląda. To chyba wszystko. Nie twierdzę, że są oszustami ale ja nie zaryzykuję i się wycofuję. Nikt, nawet w Szwecji nie oddaje aut za darmo.
edward1929
Nowicjusz

3

28 Lut 2015, 11:06

Jak mnie denerwują posty w stylu "jak można płacić zaliczkę nie widząc samochodu?" Sprzedaję sprzęt specjalistyczny od 5 lat i u mnie klient nie zobaczy sprzętu który kupił jak nie wpłaci co najmniej 70 procent wartości, a te rzeczy warte są 50-60 tysięcy złotych. Tak to się dzieje w normalnym kraju w Europie od lat. To nie jest nic nienormalnego zwłaszcza gdy sprawdzasz firmę i na oficjalnych stronach państwowych firma widnieje od 10 lat. Potem dowiaduję się że właściciel firmy to oszust który siedział w więzieniu połowę tego okresu odkąd założył działalność.
Płacę zusy, podatki... niech tylko spróbuję spóźnić się z przelewem od razu US jest na linii i nalicza ustawowe odsetki. Tych urzędników jest taka liczba, że chyba nikt nie jest w stanie ich zliczyć. Dlaczego więc Kuleszo siedzi w więzieniu, pewnie ZUS i US nigdy nie widział jego przelewów, a ta firma nadal widnieje w oficjalnym rejestrze działalności gospodarczych? Potem Kuleszo idzie do Urzędu MIasta, zmienia wpis, dodaje pełnomocników i nikogo to nie dziwi. Denerwuje mnie to, że wczoraj dzwonię do firmy która robiła stronę EDBUD i dowiaduję się że policja nawet nie sprawdziła czy Kuleszo osobiście ustalał projekt tej strony. Wiem, szanse były na to nikłe, ale trzeba wszystko zbadać zaczynając od tych najmniejszych szczegółów. Rutkowski też nie zdążył wykonać tego telefonu.

KUleszo to oszust. Jego umysł od lat pracuje na falach w jaki sposób oszukać innych. Uczył się na błędach innych oszustów (na przykład Mar Pol Budu dajmy na to) i zaplanował to w bardzo dokładny sposób, ale to nie jest super umysł i na pewno popełnił jakiś błąd. Ten człowiek jeszcze kiedyś wypłynie, bo taki gatunek podczłowieka tak ma. On nie potrafi żyć normalnie, jak nie złapią go teraz, to następnym razem. Będzie ciągnęło go do więzienia jak magnes, tylko szkoda że naszym kosztem, bo kasa mu się niedługo skończy, a nasze nadzieje na jej odzyskanie znikną. A policja tym czasem tonie w papierkowej robocie.

NIe wiem po co WAM ta skrzynka pocztowa z jawnym hasłem do niej. Kuleszo może być jednym z nas tutaj na forum, bo jeśli znikasz z powierzchni ziemi chcesz się nacieszyć swoim sukcesem i wyszukujesz w internecie wszelkich informacji, a my tutaj dostarczamy mu niezłe widowisko. Pewnie uśmiał się jak usłyszał o Rudkowskim. Rudkowski musi być miarą sukcesu w ich środowisku. Obawiam się że ani Rudkowski ani telewizje nic tutaj nie zrobią. Pokładacie za dużo wiary w ich cudotwórcze działanie. Telewizje już mają swojego newsa i na tym poprzestaną. Takich przekrętów jest dużo, ale nie robią na nikim wrażenia. Nigdy nie będziemy bohaterami głównego wydania wiadomości.

Dlatego proponuję wszystkim porzucić to forum na dobre, przestać pozwalać panu K. napawać się jego sukcesem i zająć się cichą robotą w nękaniu organów ścigania, ale nie samemu, tylko przez radców prawnych, bo tylko oni znają system i jego kruczki prawne. Tylko oni mogą coś tutaj zdziałać, wywierać presję, bo policja się z nimi liczy, a nie z krzykaczami co spotykają się pod siedzibą firmy. A jeśli trudno się wam z tym pogodzić, to proponuję założyć grupę wsparcia i spotykać się co tydzień by pogadać, tylko na Boga, nie na forum.
floyddeschain
Nowicjusz

Prawo jazdy: 02 01 1932
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: bmw
Silnik: tdi
Typ: Liftback
Rok produkcji: 1924
1

28 Lut 2015, 11:26

"Widzisz edward Ty masz inne patrzenie na to ja mam inne dla Ciebie to jest mydlenie oczu .."
tak, ja mam inne spojrzenie, nie próbuję usprawiedliwiać kurewstwa gospodarczego - dla pieniędzy zrobię wszystko typu w miesiąc zrobię lewe obroty na kilka milinów..

a co do twojego zdania : "dam sobie reke uciaz ze jedna jak i druga bardzo to przezyly i zalamanie bylo napewno nie male.. "
już były na tym forum propozycje zrzutki, zatrudnienia, mało tego? to może jeszcze opiekę psychologiczną zapewnimy tym paniom,
są następne propozycje? może zafundujmy jeszcze mecenasów tym paniom

POL BUD, Ed BUD ... to już historia,
a ja proponuję tylko jedną zasadę od dziś: na wszelkich portalach internetowych - nie dotykasz towaru, nawet grosza nie zaliczkuj, bo się prędzej czy później sparzysz,
chyba ze bierzesz to jako normalne ryzyko, lub masz kontakt z dotychczasowymi klientami
a przy wszystkich tego typu ogłoszeniach , obligatoryjny dopisek: UWAGA, POTENCJALNY OSZUST, na wzór papierosów - palenie zabija
i z linkiem do tego forum,
i prośba do moderatora MotoAlbercika aby to forum zachował dla potomnych

i popieram floyddeschainai, ktoś tu ma niezły ubaw z nas,
edward1929
Nowicjusz

0

28 Lut 2015, 11:51

Edward Ty dalej czegos nie rozumiesz.. Na miejscu tych kobiet mogl byc ktos z Twojej rodziny, znajomych, sasiadow, takie czasy masz kredyty, dzieci etc szukasz pracy ch.. Wie ile a zyc trzeba i albo dostajesz niemoralne propozyvje, albo nie masz znajomosci, albo dostajesz taka prace ze murzyn zarabia lepiej wiec jesli ktos daje Ci mozliwosc pracy, obdarza Cie zaufaniem to masz poczucie ,,..ku.. Zlapalam pana boga za nogi" a ze pozniej okazuje sie ze to byly tylko sznurowki to co strzal w leb ma byc? Te kobiety tez sa pokrzywdzone, wykonywaly swoje obowiazki najlpij jak umialy a to ze trafily na zlych ludzi? Kazdego moglo to spotkac. Zawieranie umow o prace droga pocztowa? Jak najbardziej stan faktyczny sprawdzany w wielu firmach, mozecie miec najwiekszy zal do naszego prawa i do nikogo innego. A to ze trzeba placic zaliczki.. W wielu firmach sie placi, klient moze osobiscie jechac zobaczyc, jakies opinie referencje etc, a ze tu nie bylo nic tylko same okazje (na 10lat dzialalnosci) chociaz na stronie raz pisalo 10 a na innej podstronie 8lat. To rowniez daje do myslenia, czasem trzeba otworzyc umysl szerzej i miec minimum zaufania. Ktos trafnie napisal w intetesach nie ma okazji. Zajebi.. Mi was szkoda ale niestety taki mamy system prawa
MalaMiMi
Nowicjusz

0

28 Lut 2015, 12:32

Ale się narobiło... Ja już miałem umowę i fakturę proforma z tej firmy . u mnie miała być zaliczka na 20tys. Wszystko wyglądało ok, umowa, strona internetowa... Moja żona się uparła , żeby najpierw poszukać w internecie jakiś opinii o tej firmie i się wstrzymaliśmy za zakupem- całe szczęście jak się okazuje. napisałem najpierw na tym forum zapytanie, tylko, nie w tym dziale co trzeba. /niestety administrator od razu wykasował , zamiast przenieść w odpowiedni dział.../Zanim to zrobił, było kilka wpisów i w śród nich, była jedna odpowiedź pozytywna- z początku lutego, także myślę, że ci ludzie kimkolwiek są, obserwują to forum i pewnie mają niezły ubaw...
marvin51
Nowicjusz

Prawo jazdy: 0- 0-1982
Auto: renault kangoo
0

28 Lut 2015, 13:14

Moderowano - treśc postu niezgodna z regulminem. Proszę więcej razy tego robić.
Ostatnio edytowany przez MotoAlbercik 01 Mar 2015, 11:11, edytowano w sumie 2 razy
Powód: Post niezgodny z regulaminem
ania79
Nowicjusz

Auto: NIE MAM
0

28 Lut 2015, 14:44

Mimi , aha były problemy i długi, czyli motyw jest,
tyle tylko że teraz tych problemów będzie do potęgi n
i naprawdę nie rozumiesz mnie Mimi, to samo bym napisał każdemu, czy to papieżowi czy bliskiemu z rodziny, Ty innymi kategoriami myślisz,
i zgadza się, policja jest niemrawa, poza bronią u boku, nie mają dostępu w komputerach do netu, to jak mają być na bieżąco,
ale są jeszcze ideowcy, typu detektywi z napadu 100lecia w W. Brytanii, łowcy żydów z czasów wojennych (proszę nie sądzić że popieram takie ściganie), ... wiele jest przykładów historycznych, że kwestią czasu jest dopadniecie przestępcy, czy to za miesiąc, rok czy za 10 lat,
a co do :"dam sobie reke uciaz ze jedna jak ...
ja nie zaryzykuje tak wiele,
z mojej strony jeden włos tylko daję, że gdyby sekretarki dały cynk kontrahentom przed zaliczką, to oni by dali po 10 % z umowy w podziękowaniu,
i kasa by była, i chluba i koniec dotychczasowych problemów,
i zaoszczędziły by dramatów wielu uczciwym ludziom,
edward1929
Nowicjusz

1

28 Lut 2015, 20:28

Nie chodzi o to.. Chyba dawno nie szukales pracy i nie wiesz jak wygladaja obecne realia. A ze umiem postawic sie w sytuacji tych pan? Wiem z autopsji. Co do organow scigania w naszym kraju masz racje, na policje nie ma co liczyc, jedynie dobry detektyw pomoze i tego radze srodka uzyc klientom. Ku wujasnieniu (policja nie wie kto to jest, byly podane falszywe dane, a te osoby w swietle prawa sa nie winne, bo maja inne personalia, i to moze byc nawet sasiad) Zapepewne zbyt wielkie zaufanie zawazylo na umowach, ja nigdy za nikogo nie poreczylam (za rodzine sie boje) jednak gdy byly dawane 100% gwarancjie na to ze przyjada te auta mimo znanego stanu faktycznego ze jest to nowa firma blad niestety pan, jednak byly to tylko pracownice, klienci myslac ze beda sie sadzic czy z pania ania czy z pania julia sa w bledzie, wykonywaly swoje pracownicze obowiazki, zapewne pelnomocnictwo tez bylo pracownicze, nie prawnicze. A czemu klamaly w kwestiach ile pracuja etc? Zapewne wszystko bylo powiedziane co maja mowic, i pracowaly na imie firmy, nie byla to ich prywatna dzialanosc.
MalaMiMi
Nowicjusz

1

28 Lut 2015, 20:49

Do Pani Ani: haslo prosze usunac ze strony, przez telefon klienci napewno sie z Pania kontaktuja a zapewne zagranicznych klientow tez przybedzie.
MalaMiMi
Nowicjusz

0