Ekonomiczne auto do miasta do 7 tys.

01 Kwi 2015, 22:06

Tak to ten sam silnik ale ja nie słyszałem żeby był awaryjny :oops: jeśli się myle niech mnie ktoś poprawi.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

01 Kwi 2015, 22:27

Różnią się te silniki, moc mają taką samą, budowę podobną ale oznaczenia inne. W Golfie IV po 150k duża część silników szła do generalki za sprawą zużycia osprzętu silnika, objawiało się to m.in. głośnymi stukami, wzmożonym zuzyciem paliwa, który normalnie i tak było wysokie oraz spadkiem i tak niskiej mocy. W obu przypadkach były problemy z zamarzającą odmą.
Niemniej jednak Ibiza to segment B a nie C więc jak Yaris odpada to Ibiza też...
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

02 Kwi 2015, 16:34

dobra pomóżcie mi coś wybrać z tej listy: :D
- opel astra II
- ford focus mk1
- honda civic VI
- toyota corrolla e11(3d)
- fiat stilo
- mitsubishi colt V(CJ0)
hum
Nowicjusz

Auto: Daewoo Matiz
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

02 Kwi 2015, 17:21

Na pewno nie awaryjne Stilo.
Koniu
Forumowicz VIP

02 Kwi 2015, 19:00

Przejedż sie każdym i wybierz to w czym będziesz się czuł najlepiej a potem wystarczy szukać odpowiedniego egzemplarza.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

02 Kwi 2015, 19:09

Czyli wszystkie mają spalanie i awaryjność na podobnym poziomie? i mam szukać w którym z nich będę się czuł najlepiej, póki co jeździłem tylko kilka razy hondą znajomego, to powiem, że jest duża różnica , po przesiadce z matiza, oczywiście na plus , a jak z innymi to nie wiem, a stilo już nie będę brał w takim razie pod uwagę, Jeśli chodzi o colta to bardzo rzadko go widzę w swoim mieście, wiec pewnie z częściami będzie trudniejszy dostęp i będą droższe od innych marek :)
hum
Nowicjusz

Auto: Daewoo Matiz
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nissan GT-R 2013
    Dzięki wyższym osiągom, jeszcze lepszej stabilności jazdy przy wysokich prędkościach oraz lepszej kontroli prowadzenia, model GT-R z 2013 roku wyznacza nowe standardy dla samochodów wyczynowych. Najnowszy GT-R, zainspirowany ...

02 Kwi 2015, 19:14

W porównaniu z Matizem każde auto z w/w będzie znacznie lepsze. :ok:
Koniu
Forumowicz VIP