REKLAMA
Witam serdecznie. Na początek się przywitam, gdyż czytam forum od jakiegoś czasu ale dopiero dzisiaj założyłem konto. Tak więc witam serdecznie, na imię mi Rafał, pochodzę z Łodzi. Od Was drodzy specjaliści potrzebuję pomocy w doborze samochodu, który miałby służyć kilka następnych lat. Tak więc proszę o zapoznanie się z moimi wymogami wobec pojazdu i w miarę możliwości o pomoc na co szczególnie zwrócić uwagę.
Budżet to 10 tysięcy, w skrajnych przypadkach dałoby się go naciągnąć do powiedzmy 11 tysięcy. Rejon poszukiwań to łódzkie oraz powiedzmy do 100KM od samej Łodzi. Jeśli chodzi o użytkowanie to pojazd ma być użytkowany głównie po Łodzi tak więc sporo korków. Głównie pokonywane będą małe odcinki typu dojazd do klienta itp. W niedalekiej przyszłości pojazd miałby służyć jako taxi, więc w gre wchodzą głównie sedany.
Z moich potrzeb pojazd powinien być wyposażony w: instalacje LPG, ABS, wspomaganie kierownicy, centralny zamek z pilota (warunki konieczne). Mile widziana by była klimatyzacja czy elektryczne lusterka. Auto powinno w miarę dobrze się prezentować, jeśli chodzi o rocznik to najbardziej mnie interesują auta wyprodukowane koło 2002-2004 roku o ile jest możliwe znalezienie czegoś sensownego w tych pieniądzach. Nie chcę samochodu w Kombi, aczkolwiek jeśli jest bardzo godna uwagi propozycja proszę ją zamieścić - np jakieś Kombi, które w porównaniu do Mercedesa W210 Sedan jest krótsze Ewentualną opcją byłoby znalezienie pojazdu w benzynie ale wtedy od budżetu trzeba odliczyć koszty instalacji - czy to się kalkuluje?
Żeby nie było, że nie odrobiłem pracy domowej i to, że sporo czytam to tylko puste frazesy z gamy samochodów wyróżniłem:
Skoda Octavia I - tutaj kompletnie jestem zagubiony jeśli chodzi o silniki
Renault Laguna 2 - ten najbardziej mi się podoba
Rover 45 - chociaż w środku srednio mi się podoba, w 'renacie' czułbym się dużo bardziej komfortowo
Chevrolet Lacetti - ?????? ponoć dobre do gazu ??????
Czekam na kolejne propozycje od Was, liczę, że znajdzie się dobra dusza która mi doradzi na co zwracać uwagę przy tych modelach. Pozdrawiam i dziękuję jeśli ktoś się zaangażuje w pomoc.