REKLAMA
Witam forumowiczów i ekspertów samochodowych
Jak się domyśleliście z tematu jestem w trakcie poszukiwania auta za 6000 złotych i tylko z województwa zachodniopomorskiego. Muszę powiedzieć iż rozglądałem się za samochodem już jakiś czas i moje dotychczasowe starania można podsumować jednym zdaniem: beznadziejne
Otóż byłem już wcześniej oglądać Renault Megane I FL z 2001 roku za 6000 zł i nawet nie miałem okazji zobaczyć to auto, bo "właścicielka w ostatniej chwili sprzedała wóz córce" Pół godziny przed umówionym spotkaniem. Nie wiem jak wam, ale mi się wydaje to co najmniej podejrzane.
Następnie poszliśmy oglądać Peugeot'a 106 1.4 z LPG z 1997 roku za 4500 zł i wydawał się nawet całkiem fajny pomimo paru niedoróbek. Ale i tak go nie kupiliśmy, bo mówili że tak stare auto będzie bezwarunkowym złomem a tylko auta z co najmniej 1999 roku będą dla mnie odpowiednie.
A to jeszcze nie koniec warunków. Chcą, żeby samochód miał silnik do 1.4 litra pojemności (choć i tak zagnę to do 1.6 litra) bo chcą, żebym sam sobie zrobił zniżki na ubezpieczenie, miał 4 drzwi (absolutne minimum to 1) i żeby był nie za duży i nie za mały (choć w tym przypadku godzę się na auta typu Fiat Punto, na przykład).
Panowie/Panie, jeżeli uda wam się znaleźć jakiekolwiek auto, które by spełniało choć większość z tych (niedorzecznych) wymogów to macie moją dozgonną wdzięczność jako osoba
A, i sorry za ogromną ścianę tekstu. Liczę na was, kamraci