Poszukuję auta za 6000 zł z Zachodniopomorskiego.

02 Kwi 2015, 00:53

Witam forumowiczów i ekspertów samochodowych :)
Jak się domyśleliście z tematu jestem w trakcie poszukiwania auta za 6000 złotych i tylko z województwa zachodniopomorskiego. Muszę powiedzieć iż rozglądałem się za samochodem już jakiś czas i moje dotychczasowe starania można podsumować jednym zdaniem: beznadziejne :/
Otóż byłem już wcześniej oglądać Renault Megane I FL z 2001 roku za 6000 zł i nawet nie miałem okazji zobaczyć to auto, bo "właścicielka w ostatniej chwili sprzedała wóz córce" Pół godziny przed umówionym spotkaniem. Nie wiem jak wam, ale mi się wydaje to co najmniej podejrzane.
Następnie poszliśmy oglądać Peugeot'a 106 1.4 z LPG z 1997 roku za 4500 zł i wydawał się nawet całkiem fajny pomimo paru niedoróbek. Ale i tak go nie kupiliśmy, bo mówili że tak stare auto będzie bezwarunkowym złomem a tylko auta z co najmniej 1999 roku będą dla mnie odpowiednie.
A to jeszcze nie koniec warunków. Chcą, żeby samochód miał silnik do 1.4 litra pojemności (choć i tak zagnę to do 1.6 litra) bo chcą, żebym sam sobie zrobił zniżki na ubezpieczenie, miał 4 drzwi (absolutne minimum to 1) i żeby był nie za duży i nie za mały (choć w tym przypadku godzę się na auta typu Fiat Punto, na przykład).
Panowie/Panie, jeżeli uda wam się znaleźć jakiekolwiek auto, które by spełniało choć większość z tych (niedorzecznych) wymogów to macie moją dozgonną wdzięczność jako osoba :)
A, i sorry za ogromną ścianę tekstu. Liczę na was, kamraci :D
BlendDed
Nowicjusz

Auto: Nie mam

02 Kwi 2015, 06:15

Kto Ci doradził że starsze auto to będzie złom? Niech się porządnie puknie w głowe.. rocznikiem się nie jeżdzi tylko stantem :!:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

02 Kwi 2015, 08:59

Te dwa lata rzeczywiście Cię zbawią :mrgreen:
Tak jak napisał barol, jeździmy stanem a nie rocznikiem
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004

02 Kwi 2015, 09:03

A ja Ci powiem że im starsze tym trwalsze... O ile mówimy o autach zadbanych :!:
Szkoda że nie napisałeś skąd jesteś... To byśmy ogłoszeń poszukali.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

02 Kwi 2015, 11:12

A, przepraszam, że nie napisałem skąd pochodzę. Ja jestem z Nowogardu :)
BlendDed
Nowicjusz

02 Kwi 2015, 18:29

zobacz na te:
[link do oferty na Olx wygasł] - za reszte kasy wrzucisz lpg.
[link do oferty na Olx wygasł] - jeśli przy przebiegu widnieje napis total to przebieg jest autentyczny.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - ze spalaniem troche popłynął.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Nowe uprawnienia Straży Miejskiej
    Od 20 października 2023 Straż Miejska oraz Straż Gminna "wzbogaciła" się o nowe uprawnienia - od teraz mogą kontrolować uprawnienia oraz wystawiać mandaty za łamanie przepisów kodeksu drogowego osoby poruszających ...

02 Kwi 2015, 18:47

Zobacz na te
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł] (nadkola do roboty)
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Koniu
Forumowicz VIP

02 Kwi 2015, 20:23

Przepraszam was ludzie za nieobecność ale miałem parę spraw do załatwienia.
Dobra, po kolei:
Na Daewoo absolutnie się nie zgadzają gdyż uważają, że są to źle zrobione auta. I wiecie co w tym wszystkim jest śmieszne? Hyundaie są ok, Kie też są w porządku, ale Daewoo już nie są? :shock:
Polo warto sprawdzić, ale nie jest na liście priorytetów.
Rovery całkiem fajne autka, tylko jak patrzę na zdjęcia tego wozu to jakoś nie mogę przestać patrzeć na szparę pomiędzy tylnym zderzakiem, a światłem. Myślicie, że mógł dostać z tyłu? :unsure:
Peugeot z tych wszystkich aut jest moim faworytem, pojadę go sprawdzić po świętach, a i daleko nie jest :ok:
Misiek Carisma też fajne auto, ale niestety nie ma nikogo kto mógłby zrobić te błotniki i progi. Wiecie może ile by kosztowało zrobienie tego?
Renault Megane spoko auto, ale nie bardzo się orientuję w egzemplarzach przedliftowych. Czy jest coś na co muszę uważać? Które silniki się dobrze spisują, a których powinienem unikać?
I jeszcze raz dziękuję za wspieranie tego oto tutaj świeżego kierowcy :D
BlendDed
Nowicjusz

02 Kwi 2015, 20:26

Tak jest jak się żyje stereotypami.. :roll:
Barol
Awatar użytkownika

02 Kwi 2015, 20:44

Pisz do jiGsaw'a. Jest z pomorskiego więc może ma jakiegoś znajomego blacharza.
Megane 1.6 75 i 1.8 90KM są dobre.
Koniu
Forumowicz VIP