REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Pionek napisał(a):hejtujesz z panami pozostałymi każdego kto poleci cokolwiek ze stajni Volkswagena no to trudno żebyś dostawał ostrzeżenia i to forum potem ma być obiektywne
Na normalnym już byś mia ostrzeżenie.
robsik666 napisał(a):Fakt VI gen w Type R to piękna sprawa. Szkoda, że nie do dostania.
Natomiast wydaje mi się, że więcej radości da EP3 z racji tego, że jest dużo lżejsze a ponad to charakterystyka silnika zapewnia dużo większa frajdę. Taka mała rajdówka
50 HP więcej w EP3 i robię czasy ok. 5,1 do 100 więc poprawa osiągów znaczna pomimo względnie małego przyrostu mocy.
dzida napisał(a):aaaaa ten legendarny "obiektywizm" wg VAGowców "nie mów, że to wada, bo nie ma lepszych aut" Zapraszamy na "normalne" forum jak prawda w oczy kole.
Autorze a nie lepiej iść coś z RWD? Może e46 330i?
5,1s do 100km/h w FWD? Sliki jakieś?
Foka ST wg mnie najlepsza z wymienionych - konkretne i grające R5 względnie łatwe do zmodzenia, jedno z lepszych przeniesień napędu z osiek, dobre prowadzenie, wnętrze jakościowo nie odbiega od reszty. Wady jak to w tej klasie - dużo ulepów. W stosunku do konkurencji nie ma problemów z elektryką jak Renault, nie jest tak podsterowny jak kluchowata Astra, jest elastyczniejszy od Civica i brak wad nagarowo-wariatorowych jak Leon. Wg mnie to bardzo dobry kompromis podobnie jak S3.
Pionek napisał(a):Ale VW ma wiele fajnych aut, szczególnie mocniejszych.
Pionek napisał(a):a co do Foki to trochę szalejesz, silnik turbo każdy da sie zmodzić, w Focusie jak i u innych może być problem z chłodnicą i nici z mocy więc ja wiem czy tak łątwo modzić? Dobre prowadzenie i najlepsze przeniesienie z osiek? to chyba pomyliłeś RS nowego albo jakieś WRC. Ośka i tyle, jak każde takie auto.