Evo czy 207?

08 Gru 2010, 19:09

Tak na oko GP na dłuży przód od Corsy, ale to może tylko takie złudzenie. To co jiGsaw zmierzysz jakiemuś koledze ? :-D będziesz miał okazje dotknąć to boskie cudo ;-) (pamietaj tylko że o auto chodzi :-D)
AreBie
Aktywny

Miejscowość: NML

08 Gru 2010, 19:11

Znalazłem jakieś szkice, no i tak mniej więcej z 130cm w Punto i ze 170cm w E36. Od zderzaka do kierownicy.

JerzyB333 napisał(a):
AreBie napisał(a):To poprosimy o wymiar od zderzaka do kierownicy.
Ma ktoś Grand Punto pod ręką aby zmierzyć ???

mialbym;)
mam corse d z kratka na firme, ale pracownik po materialy pojechal i juz dzisiaj nie wroci :wink: jutro moge zmierzyc bo to chyba to samo :grin:
e36 moze miec wieksze te odleglosci, ale co z tego jak technologia materialowa nie ta :wink:

Dokładnie. Nie ma co porównywać Fiata do BMW.
Ostatnio edytowany przez jiGsaw, 08 Gru 2010, 19:13, edytowano w sumie 1 raz
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

08 Gru 2010, 19:11

Temat mnie rozbawił przyznam szczerze ;) Długość maski decyduje o bezpieczeństwie? ;) Polecam popatrzeć na testy Smarta gdzie maski praktycznie nie ma i dla porównania na coś starego i dużego ;)

http://www.euroncap.com/tests/smart_for ... 7/303.aspx
"Nie wiem co się tak uparłeś na to V6 skoro byle Opel, czy Ford to ma..."
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)

08 Gru 2010, 19:13

Tyle, że ja bym nie chciał mieć wypadku w Smarcie. Chyba, że przeciwnikiem byłoby Seicento.

Havoc - brawa za głos rozsądku i logiki. Na tym forum na tym nam nie zbywa.
Ostatnio edytowany przez jiGsaw, 08 Gru 2010, 19:15, edytowano w sumie 1 raz
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

08 Gru 2010, 19:15

Dlaczego?
Kierunkowskaz
Zaawansowany

08 Gru 2010, 19:15

Haha Smart :roll: nie wiem już czy się śmiać czy płakać. To już wolałbym zginąć w samochodzie niż w tej brzydkiej puszce.
havoc
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rzeszów
Auto: Porsche 911 Carrera 4 GTS
Silnik: 3.8 408 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wodór receptą na zmiany klimatu
    Do 2050 roku rynek wodoru może osiągnąć poziom 2,5 biliona dolarów, co przełożyłoby się na redukcję rocznej emisji CO2 o 6 gigaton. To 20 procent redukcji koniecznej do tego, aby nie dopuścić do podniesienia się średniej ...

08 Gru 2010, 19:16

Kierunkowskaz - Szerze mówiąc, jak widzę Twój nick to nie chce mi się rozwodzić, było na forum już x razy, w tym temacie też.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

08 Gru 2010, 19:18

havoc napisał(a):Haha Smart :roll: nie wiem już czy się śmiać czy płakać. To już wolałbym zginąć w samochodzie niż w tej brzydkiej puszce.

uwazaj uwazaj kolego havoc :!:
VOLVO to gowno bo
1) volvo to ford
2) volvo jest teraz chinskie
3) volvo to nie bmw
jakby temat byl s40 czy e36? v50 czy e46? to bys inaczej spiewal, i Jigsaw by Cie nie popieral...
nie wiem jakie te auta kupuja Wasi znajomi w salonach ze tak sie psuja :lol: naprawde ja na zadnym nowym autku sie nie zawiodlem, ale ja serwisuje, leje dobre paliwo itd

zeby nie bylo sam mialem v40 i s40, z tym ze ja nie przejmuje sie stereotypami i ide z duchem czasu- auta zmieniam, jak chcialbym zabytek to cos na zoltych blachcach :lol:
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

08 Gru 2010, 19:23

JerzyB333 napisał(a):
havoc napisał(a):Haha Smart :roll: nie wiem już czy się śmiać czy płakać. To już wolałbym zginąć w samochodzie niż w tej brzydkiej puszce.

VOLVO to gowno bo
1) volvo to ford
3) volvo to nie bmw

zeby nie bylo sam mialem v40 i s40, z tym ze ja nie przejmuje sie stereotypami i ide z duchem czasu- auta zmieniam, jak chcialbym zabytek to cos na zoltych blachcach :lol:

1) być może
2) A co mnie obchodzi jakie jest TERAZ volvo ? to co mam ja nie było produkowane przez azjatów.
3) tego już całkiem nie rozumiem ...

Ja nie popieram kupna złoma, starego i po wypadkach. Ale na litośc Boską... Stoi przede mną nowe Punto za 40 tys i obok BMW E46. Kto do cholery wybierze Punto ??
havoc
Aktywny
Awatar użytkownika

08 Gru 2010, 19:23

Nie było mnie dłuższy czas tutaj, myślałem że zmądrzałeś ale się myliłem :) W każdym temacie to samo, każdemu [...] o większości BMW nad resztą świata ;) Napisałem, bo irytuje mnie to że bezpieczeństwo danego samochodu określasz porównaniem małego auta do dużego. To nie chodzi o to bo w przypadku zderzenia czołowego z dużą prędkością, czy z ciężarówką zginiesz nawet w bardzo dużym i bezpiecznym aucie. Testy są po to by porównać właściwości aut w ten sam sposób. Zachowanie przy zderzeniu z przeszkodą z przodu, z boku itd. Tak więc wytłumacz mi, czemu twierdzisz że te testy nie są rzetelne?
Kierunkowskaz
Zaawansowany

08 Gru 2010, 19:25

odpowiem za jiGsaw
...bo BMW wypada w nich kiepsko, tak samo jak w raportach niezawodności ;-)
AreBie
Aktywny

Miejscowość: NML

08 Gru 2010, 19:26

tak jak myślałem ;)
Kierunkowskaz
Zaawansowany

08 Gru 2010, 19:27

JerzyB333 napisał(a):

VOLVO to gowno bo
1) volvo to ford
3) volvo to nie bmw
jakby temat byl s40 czy e36? v50 czy e46? to bys inaczej spiewal, i Jigsaw by Cie nie popieral...

Nie zależy mi na niczyim poparciu. I nie "śpiewałbym " inaczej, to, że mam Volvo nie znaczy, że faworyzuje tą markę ponad wszystkie inne. Poza tym zachowujesz się infantylnie pisząc, że volvo to g...o itd, ktoś mówi, że Ty jeździsz gównem ? Nie, więc wypraszam sobie takie głupie uwagi/quote]
havoc
Aktywny
Awatar użytkownika

08 Gru 2010, 19:29

havoc, mi tego nie musisz mowic;)
ja volva lubie :smile: nie zalapales ironii...
moze nawet xc70 nowke sobie strzele za 3 lata :wink:
ja wzialbym nowe punto: dla spokoju.

i euroncap ma calkiem niezle testy, dostarcza info na temat tego czego chce
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

08 Gru 2010, 19:30

Kierunkowskaz - odpowiadam po raz drugi, wszystko już było wyjaśnione na forum wielokrotnie przeze mnie, w tym temacie również. Jak nie jesteś inżynierem to pewnie i tak tego nie zrozumiesz, więc nie chce mi się tłumaczyć. Ogólnie to forumowa grupa trolli powinna mieć już dawno osty/bany za sianie demagogii, ale niestety brak tutaj moderatora, który ma pojęcie o motoryzacji i czas by pilnować. Jak dla mnie temat wyczerpany, szkoda mi czasu na offtopic z ignorantami i ludźmi, którzy łykają marketingową papkę jak młode pelikany.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika