Warto kupić nową Mazdę 6??

22 Lip 2008, 22:42

jakie są wasze opinie o tym aucie? mi się podoba jego opływowe nadwozie i wnętrze całkiem dobrze wykończone. miałem przyjemność odbyć nim jazde próbną podczas której zawieszenie powaliło mnie na kolana. zachorowałame bardzo poważnie na ten samochód... warto kupić?
aster-master
Nowicjusz

23 Lip 2008, 07:31

Myślę, że tak. Bardzo ładny wózek i do tego Japończyk. Bezawaryjność masz gwarantowaną. :)
Ja na Twoim miejscu poszukał sobie Mazdy z silnikiem tym 2.3 to ma 170KM i już naprawdę niezłego kopa. Ale Diesel też może być. :)
Rodri94

23 Lip 2008, 08:48

Autko bardzo ładne,. Z częsciami było trudno, ale Mazda otworzyła swoje salony także w Polsce od maja więc niepowinno być raczej problemu z częsciami i serwisowaniem Mazdy.

Sam zastanawiam się nad jej kupnem. Mazda niema listew bocznych i ma mało schowków. Ale wydaje mi się, że auto godne zakupu. A ile masz do wydnia pieniędzy?
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

23 Lip 2008, 20:53

na kupno samochodu mam 90 tys, i właśnie mam rozterkę czy wybrać nówke sztuką z salonu i wtedy kupić 2.0 MZR 147KM czy szukać jakiejś innej ale używanej. raczej skłaniam sie do tej pierwszej opcji...
aster-master
Nowicjusz

23 Lip 2008, 21:51

Pod żadnym względem nowe auto się nie opłaca. wyjeżdżasz z salonu i już masz w plecy.
Płacisz za dobre samopoczucie, że takie auto nie ma prawa Ci nawalić.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

24 Lip 2008, 17:48

dokładnie za te pieniądze kupisz auto z lepszym wyposażeniem, lepszym silnikiem np. 2 czy 3 letnie.
mamuska
Początkujący

Miejscowość: Lublin
Prawo jazdy: 14 03 2008
Auto: BMW=>TOYOTA=>PASSAT
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Chika Kako i Lexus zmieniają reguły gry
    Chika Kako należy do najbardziej inspirujących kobiet w branży motoryzacyjnej. Stanowisko głównego inżyniera zajęła jako pierwsza kobieta nie tylko w Lexusie, ale w całej Japonii. To kobieta, która zmieniła ...

25 Lip 2008, 11:38

może macie rację.. musze to powaznie przemyśleć
a jaki silnik z benzynowych możecie polecić?
aster-master
Nowicjusz

25 Lip 2008, 12:46

mazda 6 to super bryka naprawde wart tych pieniedzy ja rozglądam sie za m6 kombi dla kumpla pozdro
RAZEM DAMY RADE!!!
boss.007
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: pomorskie

26 Lip 2008, 23:11

Ja bym kupił... Mazda 6 to nowoczesny samochód z dynamicznymi silnikami i sportowymi właściwościami jezdnymi, które są na poziomie liderów w tej klasie. Niezaprzeczalnymi atutami auta są atrakcyjna stylistyka, bogate wyposażenie i legendarna niezawodność Mazdy. Jeśli chodzi o silniki to sam musisz sobie odpowiedzieć czego oczekujesz i jaki masz styl jazdy
ivan
Nowicjusz
Awatar użytkownika

01 Sie 2008, 12:25

aster-master napisał(a):może macie rację.. musze to powaznie przemyśleć
a jaki silnik z benzynowych możecie polecić?

hmmmmm...........................

Oczywiście, że topowy;P

260koni

Mazda 6 MPS full wypas

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

01 Sie 2008, 12:55

Piękny wóz z pięknymi osiągami :mrgreen:
Rodri94

10 Sie 2008, 11:17

Stary kup ten samochód i niewachaj sie!!!

Byłem w salonie Mazdy i pojechałem na jazdę próbną i gośc pokazał mi co to auto potrafi. trzyma się drogi jak głupie. Przy 80km/h zakręty o dużym stopniu pokona z piskami ale niezarzuca. Normalnie elastyka na 6. Jechałęm Mazdą 6 z silnikiem 2.0 i powiem Ci, ze silnik niejest ospały jak słabsze diesle w Mazdzie.
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

11 Sie 2008, 10:22

Endrju napisał(a):Stary kup ten samochód i niewachaj sie!!!

Byłem w salonie Mazdy i pojechałem na jazdę próbną i gośc pokazał mi co to auto potrafi. trzyma się drogi jak głupie. Przy 80km/h zakręty o dużym stopniu pokona z piskami ale niezarzuca. Normalnie elastyka na 6. Jechałęm Mazdą 6 z silnikiem 2.0 i powiem Ci, ze silnik niejest ospały jak słabsze diesle w Mazdzie.

Eee, tyle to ja akurat wchodze moim Nissanem i mi nawet opony nie piszczą :P Mam z Przodu opony 205/40/17 Nankang SPORT i tył FATE 215/45/17 :) Ale jak jechałem na zapasie (P6000) to mi piszczały :P

Hehe, ale ta Mazda to naprawdę autko warte swojej ceny.
Pozdro :):):)
Rodri94

20 Sie 2008, 12:14

sam się zastanawiam bo bardzo mi się to autko podoba i ma niezłe osiągi,
a z tego co piszecie warto sie mu bliżej przyjrzeć :D
dla mnie musi być wygodne w środku bo często jeżdżę na długie trasy, więc muszę mieć komfort nie tylko prowadzenia, ale również siedzenia :D
karraluch
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa

01 Gru 2010, 09:10

Mazda 6 właśnie przeszła lifting. Na stronie jednego z dealerów znalazłem sporą galerię : Nowa Mazda 6
Ostatnio edytowany przez skrodzki, 02 Gru 2010, 23:36, edytowano w sumie 1 raz
skrodzki
Nowicjusz

Miejscowość: QWawa