08 Gru 2010, 20:00
Sherlocku, pierwszym samochodem z niezależnym zawieszeniem bł Peugeot 201 a więc samochód marki nie premium w dodatku produkowany w latach 1929-1937 a więc dużo wcześniej niż wspaniałem BMW e30/e36.
Zgadzam się, nowe samochody są pewniejsze i są po prostu lepsze.
Wiem, że komuś kto jeździ starym BMW czy Volvo trudno to zrozumieć albo by pogodzić się z tym, że jeździ nim a nie nowym samochodem dorabia do tego ideologię ale to nie ma sensu.
Sam jeżdżę starym Mercedesem i o ile w dziedzinie komfortu, wykończenia jest dla mnie nadal lepszy od nowych konstrukcji z niższych segmentów to pod innymi względami już odstaje.
Zresztą w ogóle bezsensem porównywanie jest samochodów małych z klasą średnią,
wystarczy jednak zapoznać się z nowym samochodem tej samej klasy nawet nie premium by stwierdzić, że np. nowe Mondeo nie prowadzi się gorzej niż e36 czy W202, jest nawet bardziej komfortowe.
A to przecież samochód(W202) ze zmiennymi fazami rozrządu, wielowahaczowym zawieszeniem z przodu i z tyłu i paroma innymi rozwiązaniami które nadal nie są popularne w niższych segmentach.
Tu nie chodzi tylko o rozwiązania konstrukcyjne, JiGsaw myślisz, że 80 letni Peugeot będzie się lepiej prowadził bo ma zawieszenie niezależne i RWD od nowego Grande Punto?
Ostatnio edytowany przez
Jasiek90, 08 Gru 2010, 20:05, edytowano w sumie 1 raz