Fatum nade mną, 2 auta z zablokowanym immo

27 Paź 2021, 19:52

Jakaś czarna chmura wisi nad moim warsztatem mam 2 auta w ktorych alarm się zablokował bez przyczyny
1 to 206+, zakupiony sprawny, pojechal na BT, wrócił, został zgaszony i juz nie odpalił, na kompie nie ma błędów znaczących ale to w sumie nie ważne, z tym sobie poradzę, drugie jest bardziej zagadkowe
Honda Crv 1 98 rok, auto jezdzi u mnie dobre ponad rok bez zadnych problemów, wjechałem do garażu, wymienilem filtr kabinowy, ja wyjeżdżać a tu kicha awaryjne migają pompa nie chodzi, najgorzej ze nie wiadomo co z tym tematem zrobić, próbowałem zamykać otwierać odłączałem aku caly czas to samo. Czy ktoś zna temat lub ma dojście do jakiejś instrukcji alarmu, grzebałem po necie ale nic konkretnego ni ma, trafiłem na jeden temat gdzie gość miał podobny problem, wjechał do garażu aby zrobić podnośnik szyby, po nieudanej operacji sytuacja jak u mnie, auto musiał juz z niego wypychać, u mniego rozsynchronizowal się alarm. Tylko jak go synchronizować jak to naset obd nie ma.
Ja do swojego mam 3 kluczyki i na żadnym nie odpala.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

28 Paź 2021, 10:58

W hondzie masz alarm dokładany czy tylko centrany z immo oryginalnie?
Kontrolka od immo Ci nie gaśnie?

Przy braku synchronizacji kluczyka z immo awaryjne nie mrugają więc to raczej wina alarmu.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

28 Paź 2021, 20:50

wszystko oryginał, dioda miga cały czas, częstotliwość? hmmm co 1 sec tak na oko. Nie chodzi pompa i nie ma iskry.
Gdzieś wygrzebałem kodowanie kluczyki do accorda ale sposób ten nie działa bo jest tam włączyć zapłon i pilotem zamykać otwierać auto ale w crv pilot nie działa gdy kluczyk jest w stacyjce. :o
W sumie nawet nie mam pomysłu za co tu się wziąć. Najchętniej uciął bym jajca temu alarmowi i immo.
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

29 Paź 2021, 08:50

Jak dobrze pamiętam, w tym aucie jest dwu albo trzy pinowe gniazdo diagnostyczne. Żeby odczytać błędy trzeba zmostkować dwa piny, tak jak to było kiedyś, w starych autach. Kod błędu odczytuje się z migającej lampki.
Ewentualnie były kiedyś akie przejściówki 2 albo 3 pin na OBD II/OBD I i można było do tego podłączyć elm327. Poszukaj w necie, może uda ci się coś takiego odszukać, albo chociaż jakieś informacje w tym kierunku.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

29 Paź 2021, 11:09

Jest gniazdo, wydaje mi się ze 2 pinowe, potem to zobaczę tylko co mi po błędach jak ja wiem co jest nie tak, pytanie co z tym zrobię.

Edit:
Były jakieś błędy ale skasowałem wszystko oby ograniczyć szukanie. Teraz nie ma żadnych ale nic się nie zmieniło.
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

29 Paź 2021, 15:17

Kao napisał(a):Gdzieś wygrzebałem kodowanie kluczyki do accorda ale sposób ten nie działa bo jest tam włączyć zapłon i pilotem zamykać otwierać auto ale w crv pilot nie działa gdy kluczyk jest w stacyjce
Tylko kodowanie pilota do otwierania i zamka co co innego niż kodowanie immo w tym przypadku. W Hondach pewnie i w tej bo od 98 roku immobilizer był ze zmiennym kodem i tu kie każdy potafił go zaprogramować bo jak dobrze pamiętam bez podpięcia pod auto nie było to możliwe.

Tego próbowałeś:
https://itstillworks.com/13581179/how-t ... try-remote
lub
https://www.autotalk.com/honda-cr-v-97- ... ions-2134/
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Samochód elektryczny przyszłości
    Lexus LF-30 Electrified, to samochód koncepcyjny z prawdziwego zdarzenia, który wybiega daleko w przyszłość. Zastosowane w nim innowacje nie ograniczają się bynajmniej do napędu elektrycznego i futurystycznej ...

29 Paź 2021, 19:57

Pilot mi działa, chciałem zakodować kluczyk.
Kao
Moderator
Awatar użytkownika