16 Paź 2014, 20:27
Cześć, mam problem na który nie może odpowiedzieć żaden z mechaników. Mianowicie. Gdy jest zimno gdy odpale auto słychać jak w skrzyni biegów coś chrobocze. Po nagrzaniu silnika problem kompletnie znika. Gdy na zimnym silniku wciśnie się sprzęgło też robi się cicho. Tutaj zaczynają się schody. Mówiono mi, że to łożysko w skrzyni biegów ( takie na 5-tym biegu ). Jednak wymieniłem skrzynie na inną i jest identycznie to samo, ani głośniej ani ciszej. Sprzęgło było wymienione w komplecie ( tak przynajmniej zapewnił mnie mechanik ) 3 miesiące temu na LUK. Nie wydaje mi się, żebym miał aż takiego pecha, że kupiłem skrzynie idealnie tak samo rozwaloną, bo jak powiedziałem ten chrobot nie jest ani inny ani głośniejszy ani cichszy. Mechanicy obstawiają łożyska skrzyni biegów lub coś ze sprzęgłem. Ten chrobot nie wpływa w żaden sposób na zmianę biegów czy jazdę, jedzie się normalnie bez żadnych ciekawych historii. Wiem, że na pewno poduszki silnika jak i skrzyni mam do wymiany, ale chyba nie dawało by to takich efektów ? Tak samo łożysko skrzyni powinno chyba chrobotać tak samo na ciepłym i zimnym silniku. Daję link jaki konkretnie to jest dźwięk.
Jakieś opinie ? Pozdrawiam