Kupiłem Ferozkę dla frajdy weekendowych wypadów do lasu.
Mam problem z paroma sprawami. Może ktoś podpowie z doświadczenia o co może biegać. Wymieniam wszystkie sprawy na wypadek jakby miały jeden mianownik.
1. odgłosy metalicznego dzwonienia od silnika (nie mogę precyzyjnie zlokalizować źródła). Dzwoni jakby "pęk kluczy".
2. korek wlewu oleju jest mocno zabrudzony tłustym"smarem"w kolorze stalowym.
3. pali jak ch...a (jeżdżę na benzynie).
4. temperatura silnika zawsze na zero (fakt, że nie jeżdże jednorazowo więcej niż 50 km). Wskazówka potrafi jedynie lekko drgnąć ale staje na zerze.
Jeśli ktos ma cheć coś podpowiedzieć-dzięki.
mam pytanie odnośnie pkt.2:
czy ten stalowy smar ma konsystencję piany albo coś podobnego?
sprawdź jeszcze kolor płynu chłodzącego. nie zwróciłeś uwagi, że tego płyn u ubywa?
jeśli tak to... wywaliło uszczelkę pod głowicą i czeka Cię remont silnika lub wymiana go na inny. nie jeździj już, najwyżej do mechanika.
Dzięki za uwagi.
To nie piana, raczej gęsta maź.
Co do płynu w chłodnicy, to nie ubywa go. Mam zbiorniczek wyrównawczy przy chłodnicy ale zawsze jest pusty (nie powinien chyba, widziałem u kogos, że był do połowy pełny).
na 99% jest to mieszanka oleju i płynu. wyjmij bagnet i sprawdź kolor oleju. jak będzie podobny do tego spod korka, będzie to oznaczało wywalenie uszczelki pod głowicą.
Czarny czy biały? odpowiednie kolory ubioru dla motocyklistów Część zdarzeń drogowych i wypadków z udziałem motocyklistów jest związana z trudnością w zauważeniu przez kierowców tych uczestników ruchu na drodze. Kluczowa jest oczywiście wielkość motocykla, ...
Efekt niewidzialnego Goryla - co to takiego? Czy można za bardzo skoncentrować się na jakimś zadaniu? Czy można nie zauważyć osoby przebranej za goryla? Badania naukowe pokazują, że tak(*). Nasz umysł eliminuje niektóre bodźce wzrokowe i słuchowe, żeby w pełni ...
Kolor tego mazidła spod korka jest jaśniejszy od oleju. Olej jest ciemny,brunatny praktycznie,
ten nalot natomiast jaśniejszy-stalowo-szary.
Zerknąłem do chłodnicy-płyn jest chyba bezbarwny.
Jeszcze raz dzięki za podpowiedzi.
Tak jak napisał Karson trzeba wymienic uszczelke glowicy Poprzedni wlaściciel dolewal olej bo mu spitalal pewnie jaki mial pod ręką to dolewał dlatego jest taka maz Trzeba oddać głowice do szlifu i niech mechanik dobrze wymyje i będzie Git
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.