Feroza wysokie obroty

29 Sty 2012, 21:13

Witam mam problem z obrotami, z rana ponad 2000 po rozgrzaniu 1500 i nie spadają, czasem obroty falują przez chwilę , jest to silnik z 1994 roku 1.6 16v na pełnym wtrysku może miał ktoś podobny przypadek?Proszę o radę.
jelen82
Nowicjusz

Miejscowość: Lisie Kąty

30 Sty 2012, 00:18

czujnik temperatury (ten dla komputera), prawdopodobnie padł
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

30 Sty 2012, 19:45

a w którym miejscu się znajduje bo na górze są dwa obok siebie, może sonda lambda ma też wpływ na te obroty, bo mechanik chce mi już w rozrząd zaglądać! :(
jelen82
Nowicjusz

01 Lut 2012, 18:36

wymieniłem czujnik pod aparatem zapłonowym na kluczyk 12 i dalej to samo,obroty wysokie i falują! :( obok jest jakiś na klucz 19 jeszcze ten wymienie może pomoże!
jelen82
Nowicjusz

01 Lut 2012, 18:56

zamiast wymieniać to może przynajmniej pomierz czy dają jakieś sygnały, ferci akurat nigdy nie rozbierałem, identyczna sytuacje miałem w Trooperze 3.2 czujnik tem dla kompa nie dawał sygnału i komp myślał że musi non stop jechac na "ssaniu"
pocieszny
Forumowicz VIP

01 Lut 2012, 19:13

sprawdze jeszcze ten i zobaczymy,że na ssaniu to się zgodzę ale dlaczego obroty falują teraz na mrozach non stop góra dół!
jelen82
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...
    System zapobiegania kolizjom czołowym firmy Mitsubishi
    System zapobiegania kolizjom czołowym firmy Mitsubishi Motors Corporation, stanowiący wyposażenie nowej generacji modelu Outlander, która zadebiutowała w Europie kilka miesięcy temu, otrzymał wyróżnienie Euro ...

01 Lut 2012, 19:48

duża dawka paliwa i zimne powietrze
pocieszny
Forumowicz VIP