REKLAMA
Na wstępie proszę o zbędne krytykowanie tej propozycji:) wiem jakie zdanie ma większość tu o marce kia .....
Na forum nikt nie pisze o nich a w necie krążą pozytywne opinie...
Wiem już że land cruisery, discovery, Vitary, jeepy, patrole, G, inne są (naj)lepsze...
Szukam (już od roku) mojej (pierwszej) wymażonej terenówki za w miare małe pieniądze...
Pół roku temu wybór Padł na Vitarę - po godzinach spędzonych na tym forum, internecie i męczeniu guru ( dla mnie) od terenowek tutaj Carlsona.... w życiu troszkę się przewróciło..i budżet bardzo schudł.....
Dlatego.. chciałbym zakupić Kia Retona....(wcześniej nie słyszałem o tym samochodzie a na naszym forum jest jedno zdawkowe zdanie - jest brzydki ( a dla mnie piękny:)
Być może to bardzo dobra altenatywa na pierwszy i niedrogi samochód terenowy...????
Oczywiście zaznaczam na początku taki samochód bedzie służył na wyciezki po bezdorżach oraz i małe rzeczki a nie jak myślę większość wyjadaczy do topienia po klamki w błocie ...
Z informacji jakie ja już posiadam ( disel, 2.0, produkcja 2000):
Zalety:
- tani w zakupie
- bardzo dobrze wyposażony ( dla mnie ważne jest trochę elektryki oraz klima - i to ma)
- bardzo dobrze radzi sobie w terenie ( opnie z internetu- oczywiście jak jest pod taki przygotowany)
Wady:
- problem z częściami ( podobno b. duży)
- marki Kia a nie japońskiego producenta..
- miekki zawieszenie i bardzo nim buja
Jest trochę mały ale to i wada zaleta....
Proszę o opinie tych którzy naprawdę coś wiedzą o tej marce i najważniejsze tym modelu (retona)... pomóżcie abym nie wyrzucił pięniędzy w błoto lub aby nie stał pod domem bo nie będzie części ...