Montaż wspomagania do Daihatsu Feroza F300

27 Sty 2012, 08:48

witam formuowiczow, jestem szczesliwym posiadaczem ferozy F300 96r ,jak narazie wszystko gra i jestem zadowolony z tego autka ale... wlasnie, ten model nie posiada wspomagania ,bardzo bym prosil zyczliwych zorientownych w tym temacie o pomoc i wyjasnienie; czy da sie zalozyc wspomaganie i jak to nalezy wykonac zeby wszystko dzialalo jak nalezy z gory dziekuje za pomoc pozdrawiam
donthommas
Nowicjusz

Miejscowość: niemcy

27 Sty 2012, 15:08

mierzysz rozstaw śrub swojej przekładni
piszesz maila do gościa żeby pomierzył
[link do oferty na Allegro wygasł]
kupujesz jeśli pasuje i zakładasz
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

27 Sty 2012, 18:14

dzieki za odpowiedz ,czy rozstaw srob moze sie roznic? wogole musze zobaczyc czy da sie to zamontowac u mnie ,czy wszystko powchodzi gdzioe trzeba
donthommas
Nowicjusz

27 Sty 2012, 19:24

może,
czasami bywają różnice w przekładniach wspomaganych i nie,
aczkolwiek nie sądze żeby w ferci była, lepiej sie jednak upewnić
pocieszny
Forumowicz VIP

27 Sty 2012, 23:31

skoro bedzie od wlasciwego modelu nie powinno byc klopotow, dziekuje panowie za info.
donthommas
Nowicjusz

27 Sty 2012, 23:43

pomierz żebyś nie wydał kasy na próżno,
przykład: patrol bez wspomagania przekładnie montowana na śrubach równoległych w równych odstępach, przekłądnia wspomagana 2 śruby przesunięte o 2 i 1,5 cm bez wiercenia i tulejowania się nie da a przy tak małym przesunięciu może się nie dać
pocieszny
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Hybrydowe hity pierwszej połowy 2019 roku w Polsce
    Produkujący od 22 lat samochody z napędem hybrydowym, japoński koncern Toyota w tym roku na polskim rynku bierze niemal wszystko. Według danych Instytutu Badań Rynku Motoryzacyjnego SAMAR, w segmencie aut z napędem spalinowo-elektrycznym, ...