WRC

26 Maj 2011, 09:19

Witam! Planuje w wakacje , zrobić autko podobne do wrc , Mam jeden problem , nie wiem czy faktycznie cały układ wydechowy ma być pusty ? Może ktoś z was coś robił już takiego ? Chodzi mi o taki dźwięk jak w autach wrc ,i żeby strzelał tłumik ;D
dawidpawlik1
Nowicjusz

Miejscowość: Oborniki

27 Maj 2011, 11:19

myśle że nie tyle co pusty co przelotowy czyli cały układ to rura a na końcu tylko jakiś tłumik dźwięk będzie fajny a co do strzałów z rury to chyba trzeba opóźnic zapłon ale niech się jeszcze ktoś inny wypowie
Sikora95
Początkujący

Auto: Nie mam

01 Cze 2011, 13:27

Ja powiem takie coś , w WRC jest całkowicie inna elektryka itp jak by kazdy zmienil tlumnik i zaplon to by bylo fajnie bo sam chcialem tak zrobic.Ale to jest wiecej grzebania. Dawka paliwa przepustnica zaplon itp.
sebastian131313
Początkujący

Miejscowość: Konin
Auto: Skoda Fabia
Silnik: 1.4 MPI 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

01 Cze 2011, 17:11

powodzenia w projekcie, ale potem się nie zdziw że sąsiedzi będą narzekać
Serce bije w tempie obrotów maszyny
bodziokardasz
Zaawansowany

Miejscowość: Czarna Ziemia

02 Cze 2011, 09:02

dawidpawlik1 napisał(a):Witam! Planuje w wakacje , zrobić autko podobne do wrc

Tylko z wyglądu, auto klasy WRC to praktycznie wyczynowa konstrukcja z lekkim nadwoiem przypominającym cywilny samochów. Ja bym zaczął od zawieszenia i bezpieczeństwa, czyli dobra klatka, kubły, szelki i kaski, dopiero szedł dalej ale pomysł fajny, powodzenia!
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna

02 Cze 2011, 20:02

Fajny pomysł , ale chyba na własną reke to długo zajmie i koszta beda ogrome> Mimo wszystko życze powodzenia :)

Pozdrawiam,
Ostatnio edytowany przez AutoSol Sklep, 02 Cze 2011, 20:42, edytowano w sumie 1 raz
AutoSol Sklep
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

04 Cze 2011, 16:59

Dzięki wielkie .Pozdro .
dawidpawlik1
Nowicjusz

Miejscowość: Oborniki