Fiat 126p hamulce

01 Cze 2008, 09:19

witam wszystkich speców od tych samochodzików. mam taki problem że chce kupić malucha z 1989 roku i gdy naciskam na hamulec spóźnia mi hamowanie -mianowicie chodzi o niesprawne hamulce- z tego wzgledu ze nie znam sie na samochodach pytam- co trzeba wymienić aby hamulce działały poprawnie. Mam porównanie ponieważ jeździłem maluchem wczesniej ale kolegi i tam wszystko gra, hamuje momentalnie.
paju001
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Tarnów
  • 01 Cze 2008, 11:32

Sprawdz: stan klocków i szczek hamulcowych, poziom plynu hamulcowego, stan bebna i jego srednice, linki i przewody hamulcowe.
    Audi Przewaga Dzięki Technice!
    Auditt
    Początkujący
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Wielkopolskie

02 Cze 2008, 18:36

Ja kiedyś miałem Malucha eleganta i słabe hamulce, wymieniłem szczęki, tłoczki w 4 kołach, przewody toczyłem bębny a mechanik nadal nie wiedział co jest. Została jedna rzecz- pompka płynu, i okazało się że była rozwalona. Nie chciało mi się naprawiać a malucha sprzedałem
    Jest ryzyko, jest zabawa...
    Smakoszek
    Aktywny

Miejscowość: WPN
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Co oznaczają skróty mHEV, HEV, PHEV i BEV?
      Producenci samochodów mianem napędu hybrydowego określają całkiem różne rozwiązania o innych poziomach zaawansowania i skuteczności. Na tę chwilę można wyróżnić trzy podstawowe rodzaje hybryd – ...