Fiat brava- pomoc w uzyskaniu informacji po kolizji

20 Lis 2010, 15:53

Witam wszystkich zainteresowanych.

Kilka dni temu mialem stluczke nie z mojej winy, na moje oko byla delikatna, lecz jak teraz sie okazuje nie bylo to chyba niewinne uderzenie. Samochod uderzyl w Renault Master a dokladnie w jego przedni hak, dzieki czemu spraca nie doznal szkody na samochodzie, a mi ostro wgial lewe przednie nadkole(blotnik). Czekam teraz na rzeczoznawce i chcialbym sie troche przygotowac, a dokladniej poradzic sie Was co moglo sie uszkodzic...??

Z moich obserwacji procz tego błotnika stalo sie cos typu tego, ze podczas gdy samochod sie rozpedza, czyli powiedzmy z 3 biegu daje mu 4 wtedy zaczyna mi cos zgrzytac od strony stluczki. Doskonale to slychac na niskich biegach tj. 1, 2 i 3. Przy wyzszych tez, ale juz slabiej. Co moglo sie stac i co powoduje to zgrzytanie?? Bylo takze ostre hamowanie i co niektorzy mowia ze mogla pojsc tarcza hamulcowa.

Skrzypienie takze slychac jak skrecam w prawo, w lewo za to nie slychac.

Prosze o pomoc.
Arek
rodzyn99
Nowicjusz

Miejscowość: Mińsk Mazowiecki
  • 20 Lis 2010, 22:27

Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak dobrze zaplanować podróż samochodem?
      Wybierając się w dłuższą podróż samochodem powinniśmy się do niej wcześniej przygotować aby uniknąć niespodzianek w trasie. O tym jak dobrze zaplanować podróż samochodem piszemy w kilku punktach które ...