Fiat brava

29 Kwi 2010, 19:45

Barol napisałem do właściciela, odpisał:

"Jeśli chodzi o szczeliny to są takie same złudzenie optyczne ...
co do tylnego błotnika to faktycznie poprzedni właściciel przyznał mi się że kazał go prysnąć farbą bo cofając przydarł o jakiś słupek .....sam wiem że cofanie tym autem nie należy do łatwych Na stacji diagnostycznej mi sprawdzał to jak go kupowałem i gościu mi to potwierdził że auto nie było bite w zadek ....Zgrzewy są oryginalne Na klapie jest naklejka z nr lakieru wiec spokojnie .... Fiaty mają to do siebie że te przestrzenie mają różne... Niech sie pan przejdzie po komisie i spojrzy na bravy to u nich normalne . Tak po prostu je składają . Proszę przyjechać i obejrzeć auto se to bedzie najlepsze"
quaq
Nowicjusz

Miejscowość: zawadzkie

29 Kwi 2010, 20:26

No dokładnie,jedż obejrzyj i weż go na jakiś warsztat niech Ci sprawdzą dokładnie.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

29 Kwi 2010, 20:45

Zwróć uwagę na listę napraw. Spodziewaj się podobnej listy u siebie.
Ja w swoim Bravo (fakt, że młodsze kilka lat) nie mogę się pochwalić tyloma punktami w serwisowaniu.

Ale jak za śmieszne 5600 zł? Brać i nie gadać.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

30 Kwi 2010, 07:22

Dzięki serdeczne chłopaki. Na dniach będę oglądać to auto więc dam znać co z nim
quaq
Nowicjusz

30 Kwi 2010, 08:02

tower napisał(a):co wymagac za 5 tys zl???

To co jak za 5 tyś. zł to już można kupić złom odwijany ze słupa? Bez sensu.
Trzeba dokładnie sprawdzić co się działo z tym tyłem bo mogła to być lekka stłuczka a mógł mieć wymoienioną ćwiartkę :(
Wszelkie uwagi na forum dotyczące szpar czy odcieni lakieru bądź elementów z rocznika niewłaściwego dla rocznika danego auta mają na celu wskazanie zainteresowanym co trzeba szczególnie sprawdzić oglądając auto na żywo ;)

quaq napisał(a):Fiaty mają to do siebie że te przestrzenie mają różne... Niech sie pan przejdzie po komisie i spojrzy na bravy to u nich normalne . Tak po prostu je składają . Proszę przyjechać i obejrzeć auto se to bedzie najlepsze"

Lol... Teraz na 100% jestem pewny, że wjazd w dupę ten samochód miał (inne z tego komisu zresztą pewnie też skoro wszystkie są koślawe)...
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

30 Kwi 2010, 13:11

TO że ciężko się nimi cofa to akurat słyszałem wiele razy
quaq
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Poczekaj z odpięciem pasa bezpieczeństwa
    W zeszłym roku 8% wszystkich wypadków drogowych zakończyło się wywróceniem się pojazdu. Zostało w nich rannych aż 2037 osób, a 146 poniosło śmierć(1). Co zrobić po wywróceniu się auta? Jeśli jesteśmy ...

30 Kwi 2010, 13:38

Dokładnie tył był bity,niech gościu sam sobie pojezdzi po komisach i poogląda bo ja co widze Brave gdzieś na parkingu albo na mieście to napewno nie ma różnych szpar,zresztą wczoraj oglądaliśmy kumpla Brave i z tyłu miał takie same szczeliny a nie różne a auto ma od nowości jego ojciec i jest bezwypadkowe.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

30 Kwi 2010, 21:08

Kubuch napisał(a):To co jak za 5 tyś. zł to już można kupić złom odwijany ze słupa? Bez sensu.

Wiesz, wydajesz 5 tys. zł i chcesz wybrzydzać, że szpara z jednej strony większa a z drugiej mniejsza? Kupując auto w takiej cenie trzeba liczyć się z tym, że mógł mieć stłuczkę. Co może oznaczać "wjechanie komuś w tył auta"? Mogła to być kolizja, która nie wyglądała groźnie, a naprawa była byle jaka. Oprócz ewentualnej rdzy i niedomykającej się klapy nie ma innych konsekwencji.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

03 Maj 2010, 10:11

A co myslicie o Fiacie Siena?

[ Dodano: Wto Maj 18, 2010 20:16 ]
up
quaq
Nowicjusz