Fiat Cinquecento - stukanie

27 Lut 2010, 10:55

Witam. Mam problem z fiacikiem a dokładnie chodzi o stukanie. Gdy silnik jest zimny i go odpalę to stuka jak traktor dopiero po nagrzaniu silnika przestaje. Ale ostatnimi czasy nawet po nagrzaniu zdarza się stukanie. Czytałem ze są to popychacze zaworów ale pewności nie ma wiec może ktoś z Was miał podobny problem i wypowie się. Z góry dziękuje.
tomassz11
Nowicjusz

Miejscowość: Mielec
  • 27 Lut 2010, 13:42

popychacze
    Colicab
    Nowicjusz

Miejscowość: spod auta

04 Mar 2010, 19:02

A więc, zamieszczam tą informacje tym którym się to może przydarzyć:) przyczyną stukania były jednak popychacze za które drogo zapłaciłem niestety.. a popychacze siadły ponieważ poprzedni mechanik zalał mi olej pól syntetyka po kupnie auta a wcześniej był pewnie minerał i wypłukało te popychacze ale teraz silnik jak nowy pracuje i myśle że długo pochodzi:) pozdrawiam:)
    tomassz11
    Nowicjusz

Miejscowość: Mielec

04 Mar 2010, 20:43

Każdy powinien tak kończyć temat a nie olewać bo wtedy wiadomo co było i może się przydać innym.
    PrezesArtek
    Stały forumowicz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
    Przebieg/rok: 25tys. km
    Auto: Audi S8 i Wp11-144
    Silnik: AVP, QG18DE
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2001

05 Mar 2010, 08:24

Masz rację ale jak w zeszłym tygodniu napisałem co było zepsute w Scorpio po wcześniejszej dyskusji i szukaniu problemu,to moderator następnego dnia wrzucił temat do śmietnika. :neutral:
    Pod domem : MEGANE IV 1,5 dci-110KM , MEGANE III 1,6-16V - 110KM lpg -jest paliwowa alternatywa bez elektryki.
    artur73
    Moderator - Jakie auto kupić?
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
    Miejscowość: POZNAŃ
    Prawo jazdy: 02 10 1991
    Przebieg/rok: 25tys. km
    Auto: Renault
    Silnik: 1,6 110KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Hatchback
    Skrzynia biegów: Manualna
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Testy czterech Audi R18 e-tron quattro
      Audi przeprowadzi testy czterech Audi R18 e-tron. Są one bezpośrednio związane z przygotowaniem do dwudziestoczterogodzinnego wyścigu w Le Mans. Obok wytypowanych do wyścigu pojazdów z numerami startowymi 1, 2 i 3, ...
      Jak jeździć oszczędnie hybrydą?
      Jest stale rozwijana i zdaniem wielu stanowi złoty środek między bezemisyjną jazdą, a swobodą typową dla aut spalinowych. Technologia hybrydowa od lat jest czymś więcej niż tylko ciekawostką i pozwala oszczędzać kierowcom ...