Opel astra 1,7TD isuzu, słabo zapala....

05 Gru 2007, 11:19

Witam wszystkich , moze ktos mi powie jaka jest przyczyna slabego odpalania opla astry kombi 1,7Td .Auto w takim okresie jak teraz , jezeli postoi kilka godzin to ciezko odpala , a co bedzie jak przyjda mrozy :( Byłem ostatnio u mechanika i powiedział ze to jest wada koncowek wtryskiwaczy , po czym wymienił je i... nadal to samo , nie wiem od czego teraz zaczac ? Z gory dziekuje za odpowiedzi .Pozdrawiam
kem40
Nowicjusz

• 05 Gru 2007, 12:50

Na początek sprawdż akumulator jak jest zimny silnik,czyli po tych kilku godzinach postoju.Zmierz gęstość elektrolitu i dobrze by było sprawdzić prąd akumulatora,ale to już musiałbyś podjechać w miejsce,gdzie zajmują się akumulatorami.Warto też sprawdzić napięcie na akumulatorze przed uruchomieniem silnika.
    A jak wygląda sprawa ze świecami?
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

05 Gru 2007, 14:08

Świece sa dobre w warsztanie sprawdzili , bede musial sprawdzic ten akumulator ale czy az takie objawy by były ?
    kem40
    Nowicjusz

05 Gru 2007, 16:52

Diesel potrzebuje dużego prądu rozruchowego - większego niz benzynowy.Jak akumulator jest słaby,to mogą być problemy z uruchomieniem.A jeszcze dodatkowo,zanim zaczniesz kręcić rozrusznikiem,to z akumulatora jest pobierany prąd na grzanie świec.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

05 Mar 2010, 11:08

hej,
    miałem ten sam problem, u mnie rozwiązanie było banalne choć długo się męczyłem z rozwiązaniem a mianowicie nie dochodził prąd do świec, akumulator był ok i świece były ok ale po drodze była przerwa i klops
    zenek63
    Nowicjusz

Miejscowość: łososiowice
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wyprawa do MOab - relacja zdjęciowa
      Dawno mnie tu nie bylo...czas nadrobic zaleglosci. Ostatnio mialem zaszczyt wspolorganizowac impreze Autotraper Moab Challenge. Bylem przewodnikiem po szlakach Moab dla grupy z firmy Autotraper z Lodzi. Zabawa byla swietna..na ...