VW Passat

04 Mar 2010, 23:26

Witam wszystkich. Drodzy Koledzy, prosze o pomoc i odpowiedz na moje 2 problemy:
1). Zauwazylem ostatnio przypadkiem, ze w moim Passacie nie wlacza sie manualna klimatyzacja (brak pracy kompresora) jesli temp. na zewnatrz jest w granicach 5 stopni. Czy jest to normalne albo nastapil defekt klimy ???.
2) Zawsze stosowalem dobre oleje silnikowe (Castrol RS 0W40) obecnie Mobil1 0W40.
Prosze mi powiedziec, czy jest wskazane dolewanie pewnych dodatkow ??? np. ceramizera ktory wystarcza na ok. 70tkm ???. Czy ktos z Was testowal relkamowany ostatnio ceramizer???.
Wielkie dzieki za wszelkie info.
Antares69
Nowicjusz
Awatar użytkownika

• 04 Mar 2010, 23:44

Na pierwsze pytanie odpowiedzi nie znam, ale jeśli chodzi o drugie to ile ludzi tyle opinii. Są po prostu pewne tematy gdzie każdy mówi inaczej np:
    - filtry stożkowe
    - strumiennica zamiast "kata"
    - dodatki do paliw itp.
    Przyleci jeden i powie, że ceramizery są super, a drugi że to g****o.
    Najlepiej zapytać osób które testują to w warunkach laboratoryjnych np na forum jakiejś gazety motoryzacyjnej typu: auto-świat, auto-moto.
    Kenji
    Początkujący

Miejscowość: Łódzkie

04 Mar 2010, 23:56

co do 1 sytuacji kompresor powinien się włączyć, może nie być wielkiej różnicy temperaturowej odczuwalnie ale klima powinna działać (słychać to) w razie czego podjedź do gości od klimy może masz za mało czynnika? ;)

lejesz pełny syntetyk do tego dość rzadki to po co go chcesz zagęszczać dodatkowo??

Kenji, w testach to wychodzi wynik taki, który bardziej pasuje sponsorom :mrgreen:
    Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
    pocieszny
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
    Miejscowość: z błota ;)
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Pasy bezpieczeństwa bez tajemnic
      Choć pasy bezpieczeństwa mogłyby się wydawać prostym urządzeniem, w swojej współczesnej formie są skomplikowanym elementem konstrukcyjnym. Nieustanne prace rozwojowe i duże nakłady finansowe producentów, takich ...