Fiat Grande Punto 1.3 Multijet - kontrolka awarii silnika

09 Maj 2013, 17:36

Witam
Mam problem z zapalającą się kontrolką awarii silnika (żółta). zapala się ona czasami (ostatnio co raz częściej) np przy redukowaniu biegu i wyprzedzaniu. Za pierwszym razem przy zapaleniu kontrolki , sprawdziłem wszystkie płyny i było mało płynu do chłodnicy. jednak po odkręceniu i zmniejszeniu ciśnienia w układzie, jego wysokość była ciut powyżej minimalnej wartości. kontrolka po tym zabiegu zgasła, starałem się jeździć agresywniej aby sprawdzić przyczynę problemu ale nic się nie działo. ostatnio znów się zapaliła ta kontrolka, dolałem płynu i znów wszystko było ok przez 2 dni i problem znów się pojawił i po odkręceniu korka i odczekaniu chwili znikł. miał ktoś podobny problem? wie ktoś co to może być?
Z góry dziękuję za odpowiedzi
Pozdrawiam
dem04
Obserwowany

Auto: Fiat Punto evo
  • 10 Maj 2013, 09:47

Jak zaświeca się kontrolka silnika, to najprostszym sposobem jest podjechać do mechanika i podłączyć się pod komputer i odczytać jaki błąd zapisał system sterowania silnika. Najtańsza i najprostsza droga do naprawy.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Zamienniki opon - kalkulator
      Zamiennik to opona która ma za zadanie zastąpić nam oponę wzorcową tą którą przewidział do montażu w samochodzie producent. Chodzi tu dokładnie o rozmiar średnicy zewnętrznej opony który będzie jak najbardziej ...