Fiat Panda (2006) czy Citroen C3 (2006)?

01 Cze 2020, 19:10

Witam. Proszę o szczere doradztwo. Chcę kupić małe autko, tanie w utrzymaniu i oszczędne. Zastanawiam się nad Fiatem Panda z 2000r.a Citroenem C3 też 2006. Mamy obecnie Opla Antare 2,0 ale po mieście jest duże spalanie paliwa. Chcę auto właśnie miejskie, małe i mało awaryjne. Muszę mieć też to auto również do lasu, gdyż bardzo lubię zbierać grzyby. Więc zastanawiam się które jest wyższe, tzn chodzi mi o podwozie, żebym nic po korzeniach nie przytarła od spodu. Musi być mało awaryjne, tanie części i wygodne. Proszę mi doradzić czy silnik benzynowy , diesel czy też może z gazem. Mieliśmy już auto z gazem i były wieczne problemy, lecz cena gazu kusi i "jazda za darmo." Znam też opinie odnośnie francuzow których elektryka zawodzi ale jest wygodny a z kolei Panda jest prosta i twarda lecz sztywna i komfort jazdy jest niezadowalający. Proszę o szczere opinie odnośnie wyboru między tymi dwoma autami. Pozdrawiam
kasiad
Obserwowany

01 Cze 2020, 19:26

Zdecydowanie Fiat Panda, dopiero Citroen C3 II to auto godne uwagi,poprzednik czyli I bardzo nisko oceniany przez mechaników,z daleka od niego,Fiat silnik 1.2,jest mocniejszy o 6KM od 1.1 a mniej pali,kolega miał,kupił III w salonie,sam stwierdził,że ta starsza była lepsza,zrywniejsza,mniej paliła,poza tym miała solidniejszy rozrząd,szerszy pasek rozrządu,nigdy sie mu nie zepsuła,w nowej przeskoczył pasek rozrządu przy 8000 km,gdyby to był silnik kolizyjny,musiałby szukać używki:) II polecam,to auto jest lepsze od YARISA I.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mitsubishi e-Evolution Concept
    MITSUBISHI e-EVOLUTION CONCEPT jest jeżdżącym prototypem, który odzwierciedla strategiczne kierunki, w których w przyszłości będzie się rozwijać marka Mitsubishi Motors. Łączy atuty samochodów typu SUV, ...