Fiat Panda - przerejestrowanie z ciężarowego na osobowy.

08 Sty 2018, 22:00

Witam, kupiłam fiata Pandę, zarejestrowany na 2os. z kratką, chciałabym zrobić demontaż kratki i zarejestrować go na osobowy, jakie są mniej więcej koszty? Czy mogę to zrobić bez wstawiania teraz siedzeń? Czy będę mogła w późniejszym czasie dokupić kanapę, wstawić i wymienić znowu dokumenty? Jak to wszystko się odbywa? Jakie są koszty z wstawieniem kanapy, pasami i tak dalej? :)
marta1807
Obserwowany

Prawo jazdy: 18 07 1997
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Fiat Panda
Silnik: 1.1 40KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Inny
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

08 Sty 2018, 23:07

Normalnie zawsze wyglądało to tak że wkładało się siedzenia i pasy (trzeba zaznaczyć że muszą to być części nowe z serwisu) jechało na SKP i diagnosta wystawiał odpowiedni kwit na to że auto jest przystosowane na 5 os. Takie badanie kosztuje 180 zł ale nie wiem czy nic się nie zmieniło w tym temacie ( na gorsze oczywiście)
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

09 Sty 2018, 15:35

marta1807 napisał(a):chciałabym zrobić demontaż kratki i zarejestrować go na osobowy,
Te czynności moze wykonac tylko upowazniona firma i musi Ci wystawic na to f-rę....
marta1807 napisał(a):Czy mogę to zrobić bez wstawiania teraz siedzeń?
Tak ale musisz znależć "slepego" :D diagnostę.Zeby wykonsc taki przegląd wszystko musi byc najpierw zrobione... :!: :!:
marta1807 napisał(a):Czy będę mogła w późniejszym czasie dokupić kanapę, wstawić i wymienić znowu dokumenty?
Oczywiście ze tak ale DR pojazdu ponownie do wymiany...
marta1807 napisał(a): Jak to wszystko się odbywa?
Tak jak Ci to napisałem wyzej.Jednak najlepiej jak podjedziesz na OSKP/OKRĘGOWA.../i myślę ze kumaty diagnosta wszystko w tym temacie Ci wytlumaczy... :ok:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Adaptacyjne światła z systemem Blade Scan (2019)
    Lexus od lat wyznacza trendy w kategorii oświetlenia samochodowego. Jako pierwszy wprowadził do samochodów drogowych przednie światła LED, a także system adaptacyjnych świateł drogowych. W 2019 roku dodał do tej listy ...