Fiat Punto gaśnie przy zmianie biegów.

17 Cze 2011, 14:02

Witam
Mam problem z moim Fiatem Punto 1.2 na gaz,rozpalam go na benzynie chwilę czekam i zwiększając obroty silnika przeskakuje na gaz. Wyjeżdżam na ulice zatrzymuje się na światłach wrzucam na luz i gaśnie.Potem mam problem go odpalic :( . I tak sobie stałam na środku ulicy ze dwa razy, a następnego dnia odpaliłam z trudem wrzucam 1 i jedwo skrtęciłam koła i zdechł :( niewiem co to może byc :(( POMOCY!!!
kika00
Obserwowany

Auto: Fiat Punto 1.2

26 Cze 2011, 14:15

Może to być wina silniczka krokowego, szybko spada z obrotów i gaśnie. Przejedź się do jakiegoś serwisu, oni będą wiedzieli najlepiej co się dzieje
p000023
Nowicjusz

Auto: Golf 3

27 Cze 2011, 07:37

Wygląda na problem z parownikiem, być może za mało jest rozgrzany i po zgaśnięciu rozprężany gaz, "zalewa" cylindry przez co jest problem z ponownym uruchomieniem.
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki

27 Cze 2011, 10:21

Jak na benzynie chodzi normlanie, a na gazie gasnie to to nie będzie silnik krokowy tylko mieszalnik (parownik).
Lukasz90
Początkujący

Miejscowość: Żyrardów
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Icona Vulcano – 2,8 sek., 950 KM
    Szalona propozycja włoskiej manufaktury z 2013 roku, stworzona z myślą o chińskim rynku to na razie wciąż bardziej motoryzacyjna ciekawostka, niż samochód drogowy. Nic dziwnego, producent przewidział budowę zaledwie ...
    Gumball 3000 w Polsce
    Powoli, nawet bardzo powoli zbliża się Lato, a wraz z nim emocje związane wydarzeniami Elite Circle. Na dobry początek w maju, planujemy krótkie "przed Rage’owe spotkanie", a że wypada w tym samym czasie co odwiedziny ...